Παιδιά του Σημιτισμού και ο Κυριάκος και ο Αλέξης

Παιδιά του Σημιτισμού και ο Κυριάκος και ο Αλέξης, Απόστολος Αποστολόπουλος

Μόλις έκλεισε διετία η κυβέρνηση, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ άρχισαν το βιολί με τις εκλογές. Γιατί, όμως, να γίνουν πρόωρες εκλογές, όταν κανείς δεν αμφιβάλλει ότι νικητής θα είναι και πάλι ο Κυριάκος και η ΝΔ; Καλώς; Κακώς; Τι σημασία έχει; Θα αλλάξει κάτι; Θα φανεί στο χειροκρότημα. Ο κόσμος δεν πανηγυρίζει. Αλλά οι προσπάθειες να ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ μια-δυο σκάλες, έστω δημοσκοπικά, απέτυχαν.

Τι μένει; Σύντομα εκλογές, γρήγορα αλλαγές, καλά κέρδη, φαντασιώνονται αυτοί που προσδοκούν ότι μετεκλογικά ο Μητσοτάκης θα είναι αποδυναμωμένος και θα έχουν τη δύναμη να απαιτήσουν περισσότερα. Όχι κύκλοι του εξωτερικού. Αυτοί δεν έχουν παράπονο, και Βάσεις παίρνουν όσες θέλουν και πουλάνε αεροπλάνα και βαπόρια. Αλλά αφήνουμε τα κοιτάσματα να κοιμούνται στο Αιγαίο με έξωθεν επιταγή.

Πρωτοφανής, παγκοσμίως, παραίτηση δικαιώματος και κανείς –μα απολύτως κανείς– δεν ξεσηκώνεται, ούτε ΜΜΕ, ούτε εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις, (που πήγαν τα παλληκάρια, αλά Μπογδάνος; Οι πατριώτες;) ούτε οι Συριζαίοι και οι λοιποί, λεγόμενοι “μικρά κόμματα”, διόλου παράξενο που κατατάσσονται στην κατηγορία “λοιποί”.

Η συνεχεια του αρθρου εδω: