Κύπρος: Όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές θα μυρίζουμε μπόχα σκουπιδιών

Όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές θα μυρίζουμε μπόχα σκουπιδιών, Κώστας Βενιζέλος

Ποιανού τα σκουπίδια βρωμάνε περισσότερο; Ποιανού τα σκάνδαλα είναι σοβαρότερα από τον άλλο; Αυτό είναι το θέμα για το δίπολο κυβέρνησης και ΑΚΕΛ; Είναι προφανές πως αυτή η κυβέρνηση στα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς είχε δύο πρόσωπα. Ελέγχεται σε ζητήματα διαπλοκής. Όσον αφορά τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος, αυτές δεν μπορούν να αποδειχθούν, καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν δουλεύουν με τιμολόγια παράδοσης και παραλαβής. Την ίδια ώρα, έχει να επιδείξει και διώξεις ανθρώπων που βρέθηκαν μπλεγμένοι.

Αυτό δεν σβήνει καμία “αμαρτία”. Αυτή η κυβέρνηση χειρίστηκε ζητήματα, όπως τα “χρυσά διαβατήρια”, με τρόπο που ξεπέρασε τα εσκεμμένα. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει- ακόμη και όταν έχει δίκαιο- ότι δεν είναι μπλεγμένη. Κι αυτό γιατί η αξιοπιστία της κρίθηκε πολλές και δεν πέρασε τον πήχη, όσο χαμηλός και να ήταν. Στα ζητήματα που κατηγορείται φαίνεται πως τα αποτυπώματα που αφήνει είναι πιο επαγγελματικά. Δείχνουν, κάποιοι, να έχουν ειδικότητα. Να διαθέτουν την πατέντα. Το μείζον είναι πως οι συμπεριφορές της εκθέτουν τη χώρα κι αυτό είναι επαναλαμβανόμενο.

Στην αντίπερα όχθη, το ΑΚΕΛ έχει όρια όταν επιχειρεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση, γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά του, όχι όπως τους “απέναντι”, αλλά την έχει. Έχει χάσει προ πολλού την ηθική υπεροχή, που πρόβαλλε στο παρελθόν. Κορυφαία στιγμή οι αρπαγές από το ταμείο συντάξεων εργαζομένων της ΑΤΗΚ. Για κόμμα που αυτοπαρουσιάζεται εργατικό, είναι ως να έχουν βάλει τα παιδιά του κατηχητικού χέρι στο ταμείο και ο παπάς ή ο καντηλανάφτης στο παγκάρι της εκκλησίας!

Η συνεχεια εδω