Η Ελλάδα στην εποχή του “γεωπολιτικού μνημονίου” -Δημ. Καζάκης

Στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων οι απόψεις του για τα αίτια αλλά και για την διέξοδο της θύελλας που είχε πλήξει τη χώρα έβρισκαν δίοδο να ακουστούν. Τα ΜΜΕ τον φιλοξενούσαν και είχε δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Από ένα σημείο και μετά όμως ήταν προφανές ότι θέλησαν να τον αποκλείσουν. Παρόλα αυτά δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζει τις απόψεις του και να τις λέει. Είναι δημιουργός πολιτικού σχεδιασμού και αξιοποιεί τις δυνατότητες τους διαδικτύου για να ακουστούν οι θέσεις οι δικές του αλλά και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου.

Ο κ.Δημήτρης Καζάκης μιλά στο Militaire πρώτα απ΄όλα για την οικονομία. Εξηγεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κυβερνητικών δηλώσεων για ισχυρή ανάπτυξη και δυναμική “επιστροφή” της ελληνικής οικονομίας και της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητα του. Οι προβλέψεις του δεν είναι ευχάριστες. Εκτιμά ότι εντός του 2022 θα υπάρξει νέα δραματική περικοπή συντάξεων! Μιλά για νέο δανεισμό από το ΔΝΤ στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση αλλά και για το “μαύρο χρήμα”.

Υποστηρίζει ότι η αδιέξοδη πολιτική του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας “προετοιμάζει για τη χειρότερη μορφή πολέμου”.

O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus έως τον Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο στο ΡΑΔΙΟ 9 (9,89), η οποία διεκόπη στις 9/2/2012. Έχει εκδόσει το βιβλίο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ – Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας”, Δεκέμβριος 2011, εκδόσεις “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”. Έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

πηγη