ΗΠΑ: “Ολίγον έγκυος” η Τουρκία για τα παιδιά-στρατιώτες!

ΗΠΑ: "Ολίγον έγκυος" η Τουρκία για τα παιδιά-στρατιώτες, Κόμπρα

Τον περασμένο Ιούλιο το State Department είχε κατατάξει την Τουρκία στην λίστα των χωρών που χρησιμοποιεί παιδιά-στρατιώτες, με τους “καλοκάγαθους” γείτονες μας να έχουν την τιμή(!) να αποτελούν την πρώτη χώρα-μέλος του NATO που καταφεύγει σε τέτοιες αποκρουστικές πρακτικές, οι οποίες θυμίζουν μαύρα καθεστώτα.

Όμως, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η Ουάσιγκτον εξαίρεσε την Τουρκία από την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία γι’ αυτή την περίπτωση. Και βέβαια, τί νομίζετε ότι επικαλέστηκε το State Department: το «εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ». Για να μην βάλει τα “κλάματα” το αδελφό κράτος των Τούρκων (μιλάμε για το Πακιστάν) οι Αμερικανοί φρόντισαν να το εξαιρέσουν κι αυτό από τις σχετικές κυρώσεις.

Τώρα, πώς υπηρετείται το αμερικανικό εθνικό συμφέρον από την εξαίρεση της Τουρκίας μόνο οι γραφειοκράτες στην Ουάσινγκτον μπορούν να μας πουν. Γιατί δεν το λέτε απλά βρε παιδιά; «Δεν θέλουμε να ζορίσουμε την Τουρκία, γιατί ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο “μαντρί”». Τώρα αν αυτό είναι πολιτική αρχών, μην με ρωτάτε, γιατί οι ίδιοι οι Αμερικανοί το έχουν ήδη απαντήσει.

Η συνεχεια του αρθρου εδω