Μπραντεφέρ “ακραίας δεξιάς” και κεντροδεξιάς στη ΝΔ

Μπραντεφέρ "ακραίας δεξιάς" και κεντροδεξιάς στη ΝΔ, Σπύρος Γκουτζάνης

Σε αναδίπλωση προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την διαγραφή του Κώστα Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μετρώντας το κόστος που έχει η κίνηση στο εσωτερικό της ΝΔ, τόσο μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών όσο και στον σκληρό κομματικό πυρήνα. Την αναδίπλωση εξέφρασε με τον πλέον παραστατικό τρόπο ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε αφενός ότι ο Κώστας Μπογδάνος δεν έχει διαγραφεί από το κόμμα, αφού δεν έχουν συγκληθεί το Πειθαρχικό, αφετέρου ότι το ενδεχόμενο της επιστροφής του Κώστα Μπογδάνου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν τις επόμενες εκλογές είναι ανοικτό. Σε ένα παράλληλο επίπεδο ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έχει τους δικούς του λόγους, καταφέρθηκε κατά του Νίκου Δένδια, αφήνοντας σαφή υπανιγμό ότι προσπάθησε να υποκαταστήσει τον πρόεδρο του κόμματος.

Οι πρώτες αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και στον σκληρό πυρήνα της εκλογικής βάσης ήταν περισσότερο υπέρ του Κώστα Μπογδάνου και λιγότερο υπέρ του Νίκου Δένδια. Ο υπουργός Εξωτερικών δέχεται κριτική ότι καταφέρθηκε, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, κατά του βουλευτή της Α’ Αθηνών, χωρίς να απαντήσει αντίστοιχα στις “προκλητικές” –όπως θεωρούν– αναφορές του Θανάση Παφίλη και έτσι δεν υπερασπίστηκε την παράταξη. Επιπλέον σε ένα τμήμα των ψηφοφόρων δεν αρέσει καθόλου ότι διαγράφηκε ένας βουλευτής με καθαρές δεξιές απόψεις υπό την πίεση της Αριστεράς.

Η συνεχεια εδω