Η χαλάρωση των μέτρων για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους

Η χαλάρωση των μέτρων για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους

Το μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα και επιστρέφουμε στα παλιά, αφού πρώτα κάνουμε το εμβόλιο, θέλει να περάσει πλέον η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από τις χθεσινές ανακοινώσεις, που έφεραν χαλάρωση μέτρων για εμβολιασμένους, αλλά και για ανεμβολίαστους.

Πλέον το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown παραμένει εκτός συζήτησης, ενώ αναπροσαρμόζεται η στρατηγική όσον αφορά στα τοπικά μέτρα.

Ειδικότερα, με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δίνονται στους εμβολιασμένους περισσότερες ελευθερίες όσον αφορά στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ πανδημίας.

Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι. Οπότε επιστροφή στα παλιά και στα προ κορονοϊού δεδομένα.

Από την άλλη χαλάρωση κέρδισαν και οι ανεμβολίαστοι, με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πλέον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις μετακινήσεις στις κόκκινες περιοχές για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί εξήγησε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο και για 15 ημέρες οπότε θα ξανασταθμιστούν και θα απλοποιηθούν για να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες στο εξής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Οι «κόκκινες» περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και η τήρηση των αποστάσεων.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» θα ανακοινώνονται ώστε να υπάρχει εγρήγορση του πληθυσμού, είπε ο κ. Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

Πάντως υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά των λοιμωξιολόγων της Επιτροπής για το μήνυμα που περνάει στην κοινωνία η χαλάρωση των μέτρων.

πηγη