Διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ελληνογαλλική συμφωνία [Live]

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση αναφορικά με την αμυντική συμφωνία της χώρας μας με τη Γαλλία για την αγορά 3+1 γαλλικών φρεγατών «Βellhara» κόστους μέχρι και 5 δισ. ευρώ.

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα ακολουθήσει ένας επιπλέον κύκλος ομιλητών βουλευτών, ένας από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα και τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

https://parltv.live.grnet.gr/webtv/#!light

Υπέρ της «κύρωσης της Συμφωνίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» έχουν ταχθεί, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία., το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψηφίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, στην ΔτΠ ζήτησε η συζήτηση να οργανωθεί σε περισσότερους κύκλους ομιλητών – βουλευτών προκειμένου να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές να τοποθετηθούν επί της Συμφωνίας. Θέμα που αναμένεται να θέσει και σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια.

Αργά το απόγευμα αναμένεται η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής βάσει του άρθρου 27 παρ. 2 που ορίζει πως «χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη, ούτε μπορεί να διαμείνει σε αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή».

πηγη