Τσίπρας ζητά απαντήσεις για τους νεκρούς, το Μαξίμου «πουλάει τρέλα»

Η μπάλα στην εξέδρα για ακόμη μια φορά από την κυβέρνηση, με το Μαξίμου να μην απαντά στα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με την καταστροφική πορεία της πανδημίας και τους σχεδόν 300 νεκρούς την εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την κριτική που άσκησαν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον αριθμό των νεκρών, περιορίστηκε στο να πει ότι είναι θέμα… επιστημονικό.

Ο Γιάννης Οικονόμου πως ο υψηλός αριθμός των θανάτων είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό και στενάχωρο φαινόμενο το οποίο κανείς δεν μπορεί να το προσπερνά αδιάφορος, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για θέμα που έχει πρωτίστως επιστημονική διάσταση και μετά πολιτική για να συνεχίσει με το αμίμητο «όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί».

Λίγη ώρα αργότερα έσπευσε να ευλογήσει τα γένια της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς το συντριπτικό ποσοστό των πολιτών είναι εμβολιασμένοι, κάτι που δεν είναι απόλυτα αληθές.

«Παρατηρώντας τους αριθμούς, τους ανθρώπους που είναι διασωληνωμένοι και τις απώλειες, βλέπει κανείς ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους. Ας είναι ένα ακόμη μήνυμα σε όσους επιλέγουν να μην κάνουν χρήση εμβολίου»,  είπε σε άλλο σημείο.

Αυξάνει την πίεση ο Τσίπρας και ζητά εξηγήσεις

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει απαντήσεις.

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τους νεκρούς της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάρτηση στο facebook υπογραμμίζοντας ότι ο φόρος αίματος είναι πολύ βαρύς. «Δεν πάει άλλο» σημειώνει χαρακτηριστικά και ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να μην φυγομαχήσει ξανά.

πηγη