Ο Κ. Μπακογιάννης «κρύφτηκε» πίσω από τον Πολάκη για να μην πάρει θέση κατά του Μπογδάνου

Επικαλούμενος τον… Πολάκη ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, θέλησε να αποφύγει να καταδικάσει την ξενοφοβική ενέργεια του βουλευτή της Ν.Δ., Κ. Μπογδάνου, που δημοσιοποίησε λίστα με ονόματα μαθητών Νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η «Ανοιχτή Πόλη» επανέφερε ψήφισμα καταδίκης της ενέργειας του βουλευτή, με τον επικεφαλής της Ν. Ηλιόπουλο να τονίζει ότι «ιδιαίτερα μπροστά στην ένταση των νεοναζιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών, το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει ξεκάθαρη στάση υπέρ της ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών στο σχολείο και να καταδικάσει πρακτικές και ρητορικές μίσους που δεν έχουν θέση στην πόλη μας».

Η αναφορά στο όνομα του βουλευτή ήταν ρητή. Μάλιστα και ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Π. Γερουλάνος, υπογράμμισε ότι η καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη. Πέραν των παραπάνω, το ψήφισμα υποστηρίχτηκε και από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Αντιθέτως, καταψηφίστηκε από την παράταξη της δημοτικής αρχής κι από συμβούλους επικεφαλής μικρότερων παρατάξεων της Δεξιάς, όπως ο Γ. Βουλγαράκης που στάθηκε στο ότι ο βουλευτής «ζήτησε συγγνώμη και έτσι το θέμα θεωρώ ότι έχει λήξει», αν και με την ενέργειά του «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν απαράδεκτος».

«Το έχει αποδεχτεί το λάθος του, το έχει αποδεχτεί όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Τι σχέση έχει με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας;», αναρωτήθηκε ο Κ. Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας ότι «πριν κάνα χρόνο ο κ. Πολάκης έκανε προσωπική επίθεση εναντίον μου. Δεν ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω ένα ψήφισμα καταδίκης του»… Πάντως ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η δημοσιοποιημένη λίστα «δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο Αθηναίων. Δεν έχουμε αυτή τη λίστα και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα στοιχεία».

Το ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης καταψηφίστηκε με 19 αρνητικές ψήφους και 17 θετικές.

πηγη