Κυνικός Άδωνις προαναγγέλλει τέλος σε μέτρα στήριξης για τις «κόκκινες» περιοχές

Η φωτογραφία δικη μας 🙂

Για ακόμη μια φορά ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε ως «λαγός» της κυβερνητικής πολιτικής, πετώντας ευθέως το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη και λέγοντας κατηγορηματικά «όχι» σε αποζημιώσεις για τους επαγγελματίες που πλήττονται από τα νέα μέτρα στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο».

Μιλώντας, το πρωί της Τρίτης, στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος γύρος παροχών προς επιχειρήσεις και εργαζομένους που πλήττονται από τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Ο υπουργός μπορεί να ανέφερε ότι η οικονομία ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα από νέα οικονομικά μέτρα, όμως, στη συνέχεια, πέρασε στο… παρασύνθημα λέγοντας «το κράτος θα έρθει να αποζημιώσει ξανά επειδή στη Θεσσαλονίκη είναι 53% οι εμβολιασμένοι; Φταίνε αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Δεν μπορεί το κράτος να κάνει συνέχεια αυτό το πράγμα, θα καταστραφούμε όλοι μαζί».

Επιχειρώντας, μάλιστα, να απαντήσει στις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων κλιμάκωσε τις προκλήσεις αναφέροντας «έχουμε όλοι ένα στοιχείο κοινωνικής ευθύνης. Δεν φταίει το γκαρσόνι, αλλά το γκαρσόνι να πάει στο σπίτι εκείνου που δεν εμβολιάζεται να και πει «παιδιά εμβολιαστείτε» γιατί χανόμαστε». Συνέχεια επιδόματα δεν μπορούν να δίνονται, ούτε η οικονομία μας το αντέχει, ούτε και πρέπει».

Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο ανακοινώσει πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «τιμωρήσει» και τους επαγγελματίες και εργαζομένους που πλήττονται, αλλά πετάει και το μπαλάκι πλήρως στους πολίτες, καλώντας τους να αρχίσουν να… κυνηγούν τους ανεμβολίαστους.

πηγη