Το Μαξίμου… ενοχλήθηκε από τις παρατηρήσεις ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία

Δεν άρεσαν στην κυβέρνηση οι επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα κενά στην αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν Μητσοτάκης-Μακρόν, όπως διατυπώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος.

Το Μαξίμου αντέδρασε, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ανακαλύπτει δικαιολογίες και υπεκφυγές» για να καταψηφίσει την αμυντική συμφωνία.

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτηρίζει τη συμφωνία «ιστορική» και υποστηρίζει ότι «ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει».

Αναλυτικά αναφέρει «όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε… Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή».

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας σπόντες για τον κ. Οικονόμου, σχετικά με τα όσα υποστήριξε χθες ο Πάνος Καμμένος, αλλά και επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα που έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Γιατί εξαιρεί από αυτήν τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες; Ώστε να συνεχίζει το κάθε Oruc Reis να σεργιανίζει ανενόχλητο και να βγαίνουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη να πουλάνε τρέλα ότι  τα ερευνητικά πλοία που παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα παίρνει ο αέρας;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η Κουμουνδούρου, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει «θα συνιστούσαμε στον παρ’ ολίγον μετακλητό υπάλληλο του κ. Καμμένου αντί για εξυπνάδες να απαντήσει αν συμφωνεί η κυβέρνηση η όχι με τους δυο όρους που έβαλε ο κ. Τσίπρας, ώστε να στηρίξει την Αμυντική Συμφωνία: Γιατί εξαιρεί από αυτήν τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες; Ώστε να συνεχίζει το κάθε Oruc Reis να σεργιανίζει ανενόχλητο και να βγαίνουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη να πουλάνε τρέλα ότι  τα ερευνητικά πλοία που παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα παίρνει ο αέρας;  Συμφωνούν να αποστέλλονται Έλληνες στρατιώτες σε γαλλικές εκστρατείες στο Σαχελ; Τα υπόλοιπα για το λογαριασμό τουλάχιστον 10 δις από την έλλειψη σχεδίου του κ. Μητσοτάκη στα εξοπλιστικά στη Βουλή».

Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε σημειώνοντας «Προφανώς οι παλιές αγάπες ΣΥΡΙΖΑ και κ. Καμμένου δεν ξεχνιούνται, για αυτό και η Αξιωματική Αντιπολίτευση υιοθετεί, σε ό,τι με αφορά, τα ασύστολα ψεύδη, τους ανυπόστατους και «ανιστόρητους» για όποιον καταλαβαίνει, ισχυρισμούς του συνεργάτη τους. Δυστυχώς, η αδυναμία πολιτικής αναπληρώνεται με περίσσευμα αχρειότητας. Παρεμπιπτόντως, πάντως, το θέμα της ημέρας με τον κ. Καμμένο είναι άλλο και για αυτό κάποια στιγμή καλό θα ήταν να ακούσουμε κάτι».

πηγη