Δ.Σταθακόπουλος“Η Τουρκία προσπαθεί να μας βάλει σε καθεστώς δρομολογήσεων και νεοραγιαδισμού”

Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλά για τα ελληνοτουρκικά με ρεαλισμό. Αναλύει τις επιδιώξεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας: Η Τουρκία προσπαθεί να εντάξει την Ελλάδα σ΄ ένα καθεστώς “διομολογήσεων” ανάλογων μ΄ αυτές που εφαρμόζονταν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .

“Η Τουρκία κάνει τις βρώμικες δουλειές για τους μεγάλους και ζητάνε ανταλλάγματα” ,λέει ο κ.Σταθακόπουλος και σ΄ αυτά περιλαμβάνεται η Ελλάδα η οποία “κάτι θα παίρνει κατόπιν άδειας της Τουρκίας”.

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλλει το “νεοραγιαδισμό” κι αυτό όπως λέει ο κ.Σταθακόπουλος δεν μπορεί ποτέ από κανέναν στην Ελλάδα να γίνει δεκτό.

Ο κ.Σταθακόπουλος μιλά για την υπόθεση των τουρκικών F-35 αλλά και για την Αγία Σοφία. Και τα δύο αυτά θέματα όπως εξηγεί δεν έχουν κλείσει.

Με αφορμή την επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς ο κ. Σταθακόπουλος δίνει απαντήσεις και σ΄ όσα η Τουρκία με περίσσιο θράσος υποστήριξε. Πρώτα απ΄ όλα μας μαθαίνει ότι κακώς χρησιμοποιούμε τη λέξη άλωση. “Πρόκειται για την κατάκτηση πατρώας γης” λέει. Τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτει όπως πάντα είναι εντυπωσιακά. .

πηγη