Ως δυο χώρες του ΝΑΤΟ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να βρίσκονται σε πολύ διαφορετική θέση: Πρόεδρος της Τουρκίας

By Turkish Newsroom / Published on: September 24, 2021

Ως 2 χώρες του ΝΑΤΟ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να βρίσκονται σε πολύ διαφορετική θέση: Πρόεδρος της Τουρκίας

Ως δύο χώρες του ΝΑΤΟ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να βρίσκονται σε πολύ διαφορετική θέση, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι οι «ΗΠΑ σήμερα υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, πέρα από κάθε προσδοκία», προσθέτοντας ότι «αντί να πολεμούν τις τρομοκρατικές ομάδες, οι ΗΠΑ τους παρέχουν σημαντική ποσότητα όπλων, εργαλείων και οχημάτων».

Ο Erdogan σημείωσε ότι η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να μοιραστεί αυτό το γεγονός με όλο τον κόσμο, αναφερόμενος στην υποστήριξη των ΗΠΑ προς την τρομοκρατική ομάδα YPG/PKK.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ο Erdogan είπε ότι οι προσδοκίες του από αυτόν είναι «πολύ διαφορετικές».

«Το καθεστώς στη Συρία αποτελεί απειλή στο νότιο τμήμα της Τουρκίας. Έτσι, ως φίλος της Ρωσίας, περιμένω από τον Putin και τη Ρωσία μια διαφορετική προσέγγιση ως απαίτηση αλληλεγγύης», είπε.

«Πρέπει να το πολεμήσουμε μαζί αυτό στο νότο», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για τη Συρία αυτές τις μέρες, δήλωσε ο Erdogan, σημειώνοντας ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία «θα πρέπει να συζητήσουν τρόπους για τη δημιουργία μιας ειρηνικής ζώνης στη Συρία».

«Εργαζόμαστε για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών μας σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς έχουμε στόχο να φτάσουμε σε διμερές εμπορικό όγκο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσία», δήλωσε ο Erdogan./ibna

ΠΗΓΗ