Για την Ανατολική Μεσόγειο μίλησαν Σάλιβαν και Καλίν στη Νέα Υόρκη


Ησημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο σύμβουλοι «αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, καθώς και τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφώνησαν για τη σημασία του συνεχιζόμενου διαλόγου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία στο Αφγανιστάν και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες που θα διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα συνεχίσει να ρέει ανεμπόδιστα προς τους Αφγανούς που την έχουν ανάγκη. Προστίθεται ότι οι δύο σύμβουλοι συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η πανδημία και η απειλή της κλιματικής αλλαγής.

πηγή: ΑΠΕ

πηγη