Στους δρόμους σήμερα οι riders της Efood

Στους δρόμους σήμερα οι riders της Efood

Στους δρόμους θα βρίσκονται σήμερα το μεσημέρι οι «riders», όπως αποκαλεί η πλατφόρμα efood τους εργαζόμενους delivery,.

Μία εβδομάδα μετά την αποστολή του μηνύματος που έθετε το δίλημμα «freelancer ή άνεργος» παρά τις δύο διαδοχικές αναδιπλώσεις, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα υπηρεσία ηλεκτρονικών παραγγελιών και διανομής φαγητού βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρώτη σοβαρή κρίση της εννιάχρονης επιτυχημένης πορείας της.

Tετράωρη στάση εργασίας 12.00-16.00 στην efood έχουν κηρύξει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής και το σωματείο ΣΒΕΟΔ στην Αθήνα, με βασικό αίτημα την ανανέωση όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με απευθείας πρόσληψη από την εταιρεία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα δύο σωματεία καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως και μοτοπορεία που θα αναχωρήσει στις 12.30, θα κατευθυνθεί στο υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξει στα γραφεία της efood στο Ν. Ηράκλειο.

Tη σημερινή στάση εργασίας καλύπτει πανελλαδικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού, ενώ εκτός από την Αθήνα απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις με την κάλυψη σωματείων και Εργατικών Κέντρων. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση-μοτοπορεία ξεκινά στις 12.00 από το Αγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα από το Εργατικό Κέντρο και στα Χανιά από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Απόφαση για στάση εργασίας στην efood έλαβε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

πηγη