Οι επαφές Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Οι επαφές Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη , slpress

Πλούσια δείχνει η ατζέντα των συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρά το γεγονός ότι η νέα αναζωπύρωση της πανδημίας, εξαιτίας της επικράτησης της μετάλλαξης Δ, περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των μελών των αντιπροσωπειών, αλλά και τις συναντήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές στόχος των επαφών και των συνομιλιών του πρωθυπουργού είναι «να ενισχύσει τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια, που αποπνέει η χώρα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην Ευρώπη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει «έμφαση στην ισχυροποίηση της Ελλάδας διεθνώς», επιδιώκοντας «την ενίσχυση του ευρέος δικτύου συμμαχιών της σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο». Παραλλήλως θα αναδείξει «την θετική προοπτική, που διανοίγεται για την ελληνική οικονομία με άμεσο στόχο να καταστεί αυτή πόλος έλξης σημαντικών επενδύσεων». Στόχος είναι βεβαίως και η σύσφιξη των σχέσεων με την δραστήρια Ομογένεια που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να καταδείξει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τα νέα “στοιχήματα” της εποχής, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος». Το θέμα της κλιματική αλλαγής και της από κοινού καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης αναμένεται να έχει άλλωστε «περίοπτη θέση» στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η συνεχεια του αρθρου εδω