Κύπρος: Συναντήθηκε ο Αναστασιάδης με τον ΓΓ των ΗΕ

By Cypriot Newsroom / Published on: September 22, 2021

Κύπρος: Συναντήθηκε ο Αναστασιάδης με τον ΓΓ των ΗΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες, 21 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio GuterresΑντόνιο, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα, στη Νέα Υόρκη.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου και το Μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Παντελής Παντελίδης.

Μετά τη συνάντηση, η οποία άρχισε στις 6μμ (ώρα Νέας Υόρκης) και διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του είπε ότι «η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα έγινε σε ένα δημιουργικό κλίμα.

Έχουμε παραθέσει τις απόψεις, τις θέσεις και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα.

Έχω αναπτύξει κάποιες θέσεις και ιδέες και έχουμε συμφωνήσει ότι τα όσα αφορούν το Κυπριακό θα συζητηθούν και κατά το γεύμα που θα έχουμε στις 27 του μηνός με τον κ. Tatar.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, έτσι ώστε να υπάρχει μια νέα προοπτική για την Κύπρο».

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Νίκος Αναστασιάδης έγραψε:

«Με τον ΓΓ των ΗΕ ανέπτυξα τις θέσεις μας για δρομολόγηση δημιουργικού διαλόγου για το Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του #UNSC. Ο Antonio Guterres ανέπτυξε ιδέες για διευκόλυνση της επανεκκίνησης της διαδικασίας. Τα θέματα αυτά θα τεθούν στην άτυπη τριμερή στις 27 Σεπτεμβρίου.»/ibna

πηγη