Στην Αθήνα για επαφές ο αντι-Ερντογάν – Ποιος είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Στην Αθήνα για επαφές ο αντι-Ερντογάν – Ποιος είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου, Νεφέλη Λυγερού

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το “αντίπαλο δέος” του Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την Τρίτη, την Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ο Ιμάμογλου ανταποδίδει την επίσκεψη Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη που έγινε τον Μάιο. Θα παραμείνει στην Αθήνα για δύο μέρες και στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Επισημαίνεται ότι οι δύο δήμαρχοι έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Ο Ιμάμογλου αποτελεί σφοδρό επικριτή του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να τον υπονομεύσει, μην εγκρίνοντας τις προτάσεις του για επενδυτικά έργα στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αντιδράει έντονα και στην κατασκευή του φαραωνικού έργου του Ερντογάν, ο λόγος για το “Κανάλι της Κωνσταντινούπολης”.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι η πρώτη προσωπικότητα που εδώ και χρόνια επισκίασε τον Τούρκο πρόεδρο, ορθώνοντας πολιτικό ανάστημα και κυρίως γοητεύοντας τους πολίτες. Και μάλιστα σε έναν Δήμο που φέρει όσο κανένας άλλος την σφραγίδα του Ερντογάν, στον μητροπολητικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας με έντονο συμβολισμό στο πεδίο των πολιτικών εντυπώσεων.

Η συνεχεια εδω