Ανταπόκριση από Μόσχα: Η οπλοφορία, η βίαιη καθημερινότητα στον κυβερνοχώρο και ο τραγικός απολογισμός της

Ανταπόκριση από Μόσχα: Η οπλοφορία, η βίαιη καθημερινότητα στον κυβερνοχώρο και ο τραγικός απολογισμός της

Σε αυτό τουλάχιστον αντιγράφουμε με «επιτυχία» την Αμερική, μονολογούσε με πικρή ειρωνεία ένας πολιτικός μετά την ανακοίνωση της τραγικής είδησης για τη νέα επίθεση νεαρού ενόπλου στο πανεπιστήμιο της ρωσικής πόλης Περμ.

Η αγουροξυπνημένη μετά την ολονύκτια καταμέτρηση των αποτελεσμάτων στις βουλευτικές εκλογές, αχανής Ρωσία, «πάγωσε» στο άκουσμα της τραγικής είδησης. Στο πανεπιστήμιο της πόλης Περμ, εκείθεν των Ουραλίων, και με διαφορά δυο ωρών από τη Μόσχα, 18χρονς νεαρός πρωτοετής φοιτητής ντυμένος με στολή… εκστρατείας και οπλισμένος με καραμπίνα εισέβαλε σε ένα από τα κτήρια του πανεπιστημίου και έσπειρε το θάνατο.

Ο Τιμούρ Μπεκ Μανσούροφ, προετοίμαζε από καιρό το σχέδιο του. Από τον τρόπο και το γράψιμο στην ιστοσελίδα του γίνεται κατανοητό ότι ένας ακόμα νέος άνθρωπος ζει «στον κόσμο του» κινείται στην εικονική πραγματικότητα που βρίσκει κανείς εύκολα και αβίαστα στη μπλογκόσφαιρα! Δημιούργησε στο μυαλό του την εικόνα του «απεχθούς» τύπου που δε θέλει να ζει σε ένα κόσμο «που σαπίζει»…

Περίμενε να κλείσει τα 18 του και να αποκτήσει το δικαίωμα οπλοφορίας! Μόλις τον περασμένο Μάιο αγόρασε κυνηγετική καραμπίνα τουρκικής παραγωγής και… βγήκε παγανιά!

• Ο κόσμος έχει σαπίσει, όλοι μέσα σας είστε σάπιοι, τέτοια αποβράσματα όπως εγώ πρέπει να δράσουν ώστε να σας εξολοθρεύσουν! Απόσπασμα λόγων του στην ιστοσελίδα το πρωί της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν ξεκινήσει την εξολόθρευση…

Τώρα τι σχέση έχουν οι συνομήλικοι συμφοιτητές του εκεί στη νομική σχολή του πανεπιστημίου με τη «σαπίλα» της κοινωνίας, μόνο ένα ταραγμένο μυαλό μπορεί να κατανοήσει…

Γράφει ψυχρά και για το δίλλημα μπροστά στο οποίο βρέθηκε.

– Να ολοκληρώσω μόνος μου (την εξολόθρευση), ή να αφήσω δουλειά και στους μπάτσους; Το δεύτερο θα ήταν πιο ευχάριστο αν γινόταν. Αλλά δεν το αποκλείω να καταφέρουν να με συλλάβουν ζωντανό. Τότε θα αποδεχτώ τελείως ανακόλουθος, μονολογεί…

Έδρασε γρήγορα, ψύχραιμα και άτεγκτα! Ξάπλωσε στη γη τους δυο φύλακες στην καγκελόπορτα. Άρχισε να πυροβολεί στο προαύλιο. Ο ιερός χώρος γνώσης αναστατώθηκε… Φοιτητές, καθηγητές έτρεχαν αλαφιασμένοι, κάποιοι πηδούσαν έξω από τα παράθυρα του δεύτερου, τρίτου ορόφου, όπως δείχνουν οι εικόνες… μερικοί σακατεύτηκαν. Άλλοι κλειδαμπαρώνονταν στις αίθουσες. Πανζουρλισμός. Τηλέφωνο στην αστυνομία. Καταφθάνει άμεσα ένα πρώτο περιπολικό της τροχαίας που ήταν κοντά. Ο αστυνομικός πλησιάζει με προφυλάξεις, κάποιοι από τους ορόφους υποδεικνύουν το δράστη. Ο αστυνομικός σημαδεύει και τον πετυχαίνει.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν οκτώ πτώματα να κείτονται σε διάφορα σημεία του κτηρίου ανάμεσα στους πληρωμένους που ζητούσαν βοήθεια. Ο ίδιος αρχικά θεωρήθηκε νεκρός. Στη συνέχεια ο τελικός απολογισμός της σφαγής χωρίς αιτία ήταν έξι νεκροί φοιτητές και εικοσιοκτώ τραυματίες! Ο αστυνομικός διέκοψε το κρεσέντο θανάτου.

Ο Τιμούρ αποδείχτηκε… ανακόλουθος. Βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τα θύματα του. Δολοφόνος χωρίς αιτία!
Συλλυπητήρια από παντού, κήρυξη μέρας πένθους, αποστολή στα Ουράλια των υπουργών παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας. Κρατική υποστήριξη, χρηματική και ψυχολογική, στις οικογένειες των θυμάτων!

Η τωρινή επίθεση αποτελεί επανάληψη σχεδόν καρμπόν της προηγούμενης σε σχολείο της πόλης Καζάν, στις 11 του περασμένου Μαΐου, επίσης στα Ουράλια

Σε ανάλογες πολύνεκρες τραγικές περιπτώσεις στις ΗΠΑ νωρίτερα, πολλοί αμερικανοί πολίτες αναρωτήθηκαν αν πρέπει να απαγορευτεί η οπλοφορία στον πληθυσμό! Οι έμποροι όπλων ξεσηκώθηκαν έχοντας την υποστήριξη του τότε προέδρου Τραμπ. Στη Ρωσία η πωλήσεις όπλων στον πληθυσμό ενώ απαγορεύονται, ωστόσο,… επιτρέπονται κάτω από ορισμένες συνθήκες!

Δεν είναι όμως μόνο το θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας. Είναι οι συνθήκες λειτουργίας και του υλικού των ΙΤ γιγάντων στον κυβερνοχώρο! Εκείνων που ανακηρύξαν «δημοκρατικό» ότι συμβάλει στην απόκτηση κέρδους. Το «ξεχείλωμα» της κοινωνίας δημιουργεί τους νεαρούς… εξολοθρευτές! Διότι δεν είναι όλα θέματα δημοκρατίας, ειδικά όταν πρόκειται για τον τρόπο διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς! Όλο και περισσότερα νέα παιδιά δεν αντέχουν το πρέσινγκ βίας που τους γίνεται μέσα από τον αδηφάγο κυβερνοχώρο που τα μετατρέπει σε εργαλεία εξόντωσης και αυτοεξόντωσης… Και αυτό είναι θέμα πλέον εγρήγορσης της κοινωνίας.

(Ο Δημήτρης Λιάτσος είναι δημοσιογράφος-Ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης στη Μόσχα)

πηγη