Η τριμερής του Μπάιντεν, η ανύπαρκτη Ευρώπη και ο κίνδυνος για την Ελλάδα

Η τριμερής του Μπάιντεν, η ανύπαρκτη Ευρώπη και ο κίνδυνος για την Ελλάδα, Θεόδωρος Στάθης

Ο νέος οργανισμός ασφάλειας, που μεθόδευσε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο επονομαζόμενος AUKUS (Αυστραλία-Βρετανία-ΗΠΑ) συμφωνήθηκε, χωρίς να χρειαστεί οι τρεις αυτές χώρες να ζητήσουν την άδεια της ΕΕ! Σιγά να μη ζητούσαν την άδεια, πόσο μάλλον να της ζητήσουν τη γνώμη από μια ένωση σκορποχώρι που ασχολείται κυρίως πως θα προωθήσει το ελεύθερο εμπόριο στη βάση: η κάθε χώρα για πάρτη της!

Αυτή η συμφωνία αναδεικνύει μια πραγματικότητα, ότι η ΕΕ πάσχει από υπόληψη, γι’ αυτό και ο Ερντογάν, που τους έχει πάρει χαμπάρι, την γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Για κάποιο καιρό τα είχε βρει με τον Τραμπ τον μπίζνεσμαν και σήκωσε τα πανιά του νεοοθωμανισμού. Στη νέα εποχή είναι το πιθανότερο να τα βρει και με τον Μπάϊντεν. Με τους Βρετανούς έτσι και αλλιώς τα έχει, από πολλά χρόνια πριν, βρει μια χαρά. Και τρομάζω με τη σκέψη να έρθει εκείνη η ώρα που οι ΗΠΑ θα μας εγκαταλείψουν, όπως εγκατέλειψαν και τους Κούρδους της Συρίας στα χέρια των Τούρκων.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο η χώρα μας πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της, την ασφάλειά της. Όπως έχουν τα πράγματα αυτή την ώρα, τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από την ΕΕ που διαβιεί το διαχρονικό καπέλωμα της Γερμανίας, παρά μόνο λόγια του αέρα. Οι διαχρονικές σχέσεις της Γερμανίας με τον υπ’ αριθμόν ένα και μοναδικό εχθρό μας θα αποτελούν εσαεί εμπόδιο σε όποια αλλαγή αυτής της απαράδεκτης κολεγιάς.

Η συνεχεια εδω