Τα έδωσε όλα ο Βούτσιτς στον Ερντογάν

Τα έδωσε όλα ο Βούτσιτς στον Ερντογάν, Βαγγέλης Σαρακινός

Ένα ακόμη βήμα για την προσέγγιση Βελιγραδίου-Άγκυρας έκανε ο Βούτσιτς, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν αναγνώρισε ευθέως τον ρυθμιστικό ρόλο που έχει η Τουρκία στις σχέσεις μεταξύ των εθνικών κοινοτήτων στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Σέρβος πρόεδρος πραγματοποιεί ανεπίσημη μονοήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, αυτό όμως δεν είναι η μοναδική κίνησή του προς την γείτονα.

Στην σημερινή συνάντησή τους, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν την οικονομική συνεργασία Σερβίας-Τουρκίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα που αφορούν τα Βαλκάνια. Αμέσως μετά, ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε ότι «η φιλία ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Άγκυρα αποτελεί πρόσθετη εγγύηση για τη σταθερότητα την περιοχή». Στις δηλώσεις του προς τα σερβικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε επίσης ότι στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Ερντογάν βρέθηκαν οι τουρκικές επενδύσεις στη Σερβία.

Ο Σέρβος πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση έργων υποδομής που χρηματοδοτούνται με τουρκικά δάνεια, όπως ο αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει το Βελιγράδι με το Σαράγιεβο. Παραλλήλως επισήμανε ότι η Σερβία δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την Τουρκία και ανακοίνωσε τη σύγκλιση του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου Συνεργασίας, αλλά και την επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στο Βελιγράδι.

Η συνεχεια του αρθρου εδω