Με κρίσιμη ατζέντα η MED-9 της Αθήνας

Με κρίσιμη ατζέντα η MED-9 της Αθήνας

Η κλιματική αλλαγή, αλλά και όλα τα ανοιχτά θέματα στη Μεσόγειο θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της MED-9 που γίνεται την Παρασκευή στην Αθήνα. Η σύνοδος θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς θα ισχύουν αυξημένα μέτρα  ασφαλείας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό, στην γραμμή Νίκαια-Αεροδρόμιο.

Τις εργασίες της Συνόδου θα παρακολουθήσει και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και απόψε της παραθέτει δείπνο, στο σπίτι του, ο πρωθυπουργός. Η Σύνοδο Κορυφής των εννέα πλέον κρατών μελών της EUMED, μετά την ένταξη στην ομάδα της Σλοβενίας και της Κροατίας, θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”. Πριν την Σύνοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Κροάτη πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Σύνοδος Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο που αποτελεί, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, συνέχεια της έκτακτης Συνόδου της Μασσαλίας, θα αρχίσει στις 15:30. Σε αυτήν θα μετέχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η συνεχεια του αρθρου εδω