Ένα ανώδυνο δίωρο για τον Μητσοτάκη η συνέντευξη Τύπου

Ένα ανώδυνο δίωρο για τον Μητσοτάκη η συνέντευξη Τύπου, Σπύρος Γκουτζάνης

Αποκλείοντας από την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη τους δημοσιογράφους από αντιπολιτευόμενα και μη ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός πέρασε ένα ανώδυνο, έως ευχάριστο, δίωρο την Κυριακή το μεσημέρι στο Βελλίδειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κάνει follow up στην κεντρική ομιλία του Σαββάτου και δεν επέτρεψε να του χαλάσουν τις καλές εντυπώσεις δύσκολες ερωτήσεις που πιθανώς θα του υπέβαλαν ανεξέλεγκτοι δημοσιογράφοι.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, το πέτυχε! Ο στόχος της φετινής παρουσίας στην ΔΕΘ ήταν να ανακοπεί η πτωτική πορεία του καλοκαιριού και να αρχίσει να ξεδιπλώνεται ένα νέο αφήγημα. Ενοχλητικές ερωτήσεις θα χαλούσαν τον σχεδιασμό και την εικόνα. Ο αποκλεισμός από τη δυνατότητα υποβολής ερώτησης δεν αφορά μόνο δημοσιογράφους ιστοσελίδων, για τις οποίες μπορεί να προβληθεί η δικαιολογία ότι είναι πολλές και δεν υπήρχε χρόνος για όλες. Αφορά και δημοσιογράφους εφημερίδων (“Δημοκρατία”, “Documento, “Εστία”), στους οποίους δεν δόθηκε το δικαίωμα ερώτησης.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο “Ριζοσπάστης”, η εφημερίδα του ΚΚΕ, αρνήθηκε να υποβάλλει ερώτηση, προφανώς σε ένδειξη αποδοκιμασίας για τον τρόπο που είχε στηθεί η συνέντευξη. Η πρώτη ερώτηση σε αντιπολιτευόμενο μέσο ενημέρωσης, στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, δόθηκε μία ώρα και είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της συνέντευξης. Η επόμενη ήταν στην “Αυγή”, στην οποία έδωσαν την προ τελευταία ερώτηση, προφανώς όταν έκριναν ότι και οι πλέον επίμονοι τηλεθεατές θα είχαν κλείσει τους δέκτες τους…

Η συνεχεια του αρθρου εδω