Βάζοντας…στολή στη ΔΕΘ που υπάρχει υποτίθεται για άλλο λόγο!

Δυστυχώς, ανάμεσα στις λανθασμένες κατευθύνσεις που ακολουθεί η χώρα, συμπεριλαμβάνεται και η ΔΕΘ.

Για να μην ξεχνιόμαστε, η Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι μία διεθνής ΕΜΠΟΡΙΚΗ έκθεση, με κυρίαρχους βραχίονες το εμπόριο, τη βιομηχανία, τη μεταποίηση, την επιχειρηματικότητα,  ( για περισσότερα www.helexpo.gr, αν και ως  στρεβλά  είθισται,  στους σκοπούς της υπάρχει η απαραίτητη «θολούρα»). 

Παρότι σε λίγα χρόνια θα μετρά 100 χρόνια ζωής από την ιδέα και τη  δημιουργία της,  ο εμπορικός χαρακτήρας και συνάμα ο πρωταρχικός σκοπός της (δηλαδή η τόνωση της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας, μέσω του εμπορίου,  της μεταποίησης, της βιομηχανίας, της επιχειρηματικότητας και η συνακόλουθη αύξηση του ΑΕΠ), έχουν εμφανώς υποχωρήσει και τείνουν να υποκατασταθούν από άλλες δραστηριότητες οι οποίες εκφεύγουν του σκοπού της.

Η τιμητική παρουσία των αρχών της Πολιτείας για την έναρξη των εργασιών της, μεταβλήθηκε σε αυτοσκοπό, όπου ο εκάστοτε ΠΘ, λαμβάνει το βήμα για πολιτικοκομματικές και προεκλογικές εξαγγελίες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις ,  αλλά και για εξωραϊσμένη παρουσίαση του κυβερνητικού του έργου.

Παράλληλα, διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς, προβάλλονται στην έκθεση, οι οποίες όμως, καμία ή ελάχιστη σχέση έχουν με το σκοπό της έκθεσης, και ουδόλως βέβαια συνεισφέρουν στα ανωτέρω.

Επιπλέον δε, τα τελευταία χρόνια , είδαμε και πρωτόγνωρα πράγματα, όπου προς τιμήν των πολιτειακών αρχών η στρατιωτική μπάντα (μετά αγήματος), να παίζει εκτός των προβλεπομένων, και το «αγαπημένο» μουσικό κομμάτι του ΠΘ (αλήθεια, που προβλέπονται αυτά;..και αν μεθαύριο έτσι που πάμε, το αγαπημένο τραγούδι του ΠΘ, είναι το «παπόρι απ’ την Περσία», ή  το « Erika »  , τι γίνεται;.)..

Και βέβαια, αφού «πέρασε» και αυτό ,  στη συνέχεια είδαμε ισχυρή παρουσία του ΕΣ με περίπτερα (;) και δρώμενα (;), όπως αναρριχήσεις, καταρριχήσεις από προσωπικό των ειδικών δυνάμεων, ελικόπτερα, οχήματα, παρουσίαση του χρησιμοποιούμενου  οπλισμού και εξοπλισμού (από τον ΕΣ πάντα, όχι από ελληνική αμυντική βιομηχανία), έ οπότε αφού είδαν και οι άλλοι Κλάδοι, σου λέει, δεν μπαίνουμε και εμείς;…Τελευταίο παράδειγμα,   η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος   (επιπλέον της παρουσίας του ΕΣ), με άσκηση σύλληψης τρομοκρατών ενώπιον του ΠΘ, αλλά και άσκηση ανακατάληψης πλοίου από τρομοκράτες στο λιμάνι (;) της Θεσσαλονίκης !!!….

Δεν θα μείνω στις κυβερνητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις, αυτές θα κριθούν από τον καθένα μας και από το χρόνο, ανάλογα με τις γνώσεις, τις παραστάσεις, τη λογική, την εμπειρία και τις κομματικές παρωπίδες  που ο καθένας μας  πιθανόν να φέρει!!…

Τόσο ο ΠΘ , όσο και η κυβέρνηση, έχουν άπλετο άλλο χώρο μέσω των ΜΜΕ, για να προβάλλουν  και να επικοινωνήσουν το έργο τους και τον σχεδιασμό τους, με τον πολίτη. Ομοίως οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας έχουν πλείστες ευκαιρίες να προβάλλουν το έργο τους , είτε κατά την ημέρα εορτασμού των ΕΔ, είτε στη Ναυτική Εβδομάδα, είτε στον εορτασμό Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ,   είτε σε εκθέσεις αμυντικού υλικού, είτε σε ημερίδες ασφαλείας!!

Καλό θα είναι  να αφήσουμε την ΔΕΘ, να επιτελέσει το έργο και το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε πριν 100 χρόνια, μετεξελισσόμενη παράλληλα με τι τεχνολογικές εξελίξεις!!

Όμως, όπως βλέπετε, κάτι πάει πολύ , μα πολύ στραβά στη χώρα και δυστυχώς η  ΔΕΘ δεν αποτελεί εξαίρεση!!

Γράφει ο

Π. Γερογλής

Ταξχος ε.α.

πηγη