Αλλάζουν ζωή οι ανεμβολίαστοι με τα νέα μέτρα σήμερα – Η δυσάρεστη έκπληξη και το κενό

Αλλάζουν ζωή οι ανεμβολίαστοι με τα νέα μέτρα σήμερα - Η δυσάρεστη έκπληξη και το κενό

Οι ανεμβολίαστοι αλλάζουν ζωή από σήμερα Δευτέρα 13/9 με τα νέα μέτρα. Μπορεί τα μέτρα να έχουν διαφημιστεί αρκετά όμως κρύβουν ένα μεγάλο κενό και μια έκπληξη για την εστίαση.

Πήραν ΦΕΚ όλα τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που θα ισχύουν σήμερα, Δευτέρα 13/9, σε όλη την Ελλάδα και αφορούν κατά κύριο λόγο στην καθημερινότητα των ανεμβολίαστων πολιτών.

Όπως ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση μουσικής, τα μέτρα ισχύουν κανονικά… Ταυτόχρονα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους φέρνουν εκπλήξεις στην εστίαση. Ουσιαστικά αποκλείουν και τις οικογένειες με παιδιά άνω των 12 ετών από τους κλειστούς χώρους.

Και αυτό γιατί τα παιδιά 12 ετών και πάνω θα μπορούν να μπουν σε εστιατόρια και καφετέριες μόνο αν έχουν κάνει το εμβόλιο. Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη που αποκαλύφθηκε με τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

Η εστίαση λοιπόν καλείται να σηκώσει τεράστιο βάρος από τη μία για την εφαρμογή των μέτρων και από την άλλη με τον διαρκή περιορισμό των πολιτών που μπορούν να μπουν στα μαγαζιά.

Η κυβέρνηση λοιπόν επιβάλει lockdown στους ανεμβολίαστους από 12 ετών και πάνω από σήμερα, Δευτέρα, αλλά τα μέτρα έχουν ένα σημαντικό κενό. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μέσα σταθερής τροχιάς είναι και θα είναι καθημερινές, καθώς τα μέτρα δεν ακομπούν τα ΜΜΜ. Και δεν μιλάμε για αποκλεισμό πολιτών από αυτά, αλλά για ενίσχυσή τους…

Τα νέα μέτρα σήμερα Δευτέρα 13/9

Τα δωρεάν self test τέλειωσαν για τους ανεμβολίαστους καθώς από εδώ και πέρα θα υποβάλλονται σε rapid test (μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον κλάδο όπου δραστηριοποιούνται) απευθυνόμενοι αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Το κόστος του rapid test, ύψους 10 ευρώ, μετακυλίεται πλέον στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα, το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους φοιτητές, με μοναδική εξαίρεση τους μαθητές,.

Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι πολίτες αποκλείονται από κλειστούς χώρους «υψηλού κινδύνου» – όπως είναι τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης -, καθώς και από τα κλειστά και ανοιχτά γήπεδα.

Με rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις αλλά και να γυμνάζονται στα γυμναστήρια.

πηγη