Κοίτα ποιος μιλάει για “δίκαιο κόσμο”! – Η ισλαμιστική ιδεοληψία του Ερντογάν

Κοίτα ποιος μιλάει για "δίκαιο κόσμο"! – Η ισλαμιστική ιδεοληψία του Ερντογάν, Κόμπρα

Ο Ταγίπ Ερντογάν έγινε και συγγραφέας για να προωθήσει το προφίλ του ηγέτη που “νοιάζεται” για το καλό της ανθρωπότητας, αν και οι πράξεις του αποδεικνύουν το αντίθετο. Το βιβλίο του έχει τίτλο “Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι εφικτός” (Βaha Adil Bir Dünya Mümkün) και παρουσιάζει το όραμα του μετά το 2023. Δηλαδή, μέχρι και το 2023, ο Ταγίπ το έχει λύσει το πρόβλημα, καθώς η Τουρκία  θα έχει γίνει –όπως έχει δηλώσει– «μία από τις 10 ισχυρότερες σε κάθε πεδίο χώρες του κόσμου». Φαντάσου και να μην αντιμετώπιζε την καταλυτική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει!

Από ό,τι φαίνεται, όμως, είναι όλα θέμα οπτικής και ερμηνείας. Γι’ αυτό και ο Ερντογάν τολμάει να μιλάει για “δίκαιο κόσμο”. Προφανώς τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τον μέσο λογικό άνθρωπος. Μιλάει για δίκαιο κόσμο όταν πραγματοποιεί πογκρόμ κατά των Κούρδων και του κοινοβουλευτικού κόμματός τους (τρίτο κόμμα της Τουρκίας), όταν φυλακίζει αντιφρονούντες και δημοσιογράφους που τολμούν να αρθρώσουν κάποια κριτική και βέβαια όταν έχει εισβάλει και παραμένει ως δύναμη κατοχής στη βόρεια Συρία, σε περιοχές του Ιράκ, αλλά κι όταν έχει επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.

Ο Τούρκος πρόεδρος μας απαριθμεί στο πόνημά του τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια πολιτική: αδικία, προσφυγικές κρίσεις, διεθνής τρομοκρατία, ισλαμοφοβία, διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων και τα διπλά στάνταρ που επικρατούν στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν πρόκειται μόνο για την ανάγνωση του κόσμου από την οπτική γωνία ενός ισλαμιστή. Ο Ερντογάν δεν έχει μόνο ιδεοληψίες. Είναι και ηγέτης που δρα και στην περίπτωσή του ισχύει το “κοίτα ποιος μιλάει”!

Η συνεχεια του αρθου εδω