Φορολογικές δηλώσεις: Σε υψηλά ποσοστά η… αποχή


Απροθυμία να «αναμετρηθούν» με την εφορία, εκφράζουν μέσω της -μέχρι τώρα- αποχής τους από τη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, πολλοί συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα πάνω από 900.000 φορολογικές δηλώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα, παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι έχουν μόλις μια εβδομάδα στη διάθεσή τους, για να εκπληρώσουν τη συγκεκριμένη φορολογική υποχρέωση.

Αυτή τη χρονιά, και ενώ βεβαίως έχει μεσολαβήσει άλλη μια μεγάλη περίοδος ταλαιπωρίας, ανασφάλειας και οικονομικής στενότητας, εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown, σημειώνεται αρνητικό ρεκόρ στο ρυθμό υποβολής των δηλώσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο ρυθμός υποβολής κυμαίνεται λίγο πάνω από τις 75.600 δηλώσεις την ημέρα.
Συνολικά, στο Taxisnet, έχουν αναρτηθεί 5.530.650 δηλώσεις, ενώ ο αριθμός το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, έφτασε τις 6.44.479. 

Επισήμως το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα σενάρια περί παράτασης στην υποβολή των αιτήσεων, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί η έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

πηγη