3η Σεπτεμβρίου: 47 χρόνια μετά το ΠΑΣΟΚ ζωντανό μέσα από τα social media

3η Σεπτεμβρίου: 47 χρόνια μετά το ΠΑΣΟΚ ζωντανό μέσα από τα social media

FacebookΤο ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεχίζει την πολιτική του πορεία μέσα από τα μονοψήφια ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, όμως παραμένει ζωντανό στην νοσταλγική διάθεση του κόσμου στα social media.

Πριν 47 χρόνια και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα καθορίσει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Η ιστορία του κόμματος θυμίζει αρχαία ελληνική τραγωδία, με αποτέλεσμα πολλοί να το αγαπήσουν, αρκετοί να το μισήσουν, όμως κανείς να μην το ξεχάσει.

Ξεκινάει με την αλλαγή και την εθνική συμφιλίωση, περνάει στις «χρυσές εποχές» και φτάνει μέχρι τα μνημόνια και την δημιουργία του όρου pasokification (όπου έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο εξωτερικό). Παράλληλα, διαπράττει την μεγαλύτερη «ύβρις» και συνεργάζεται με τον «αιώνιο αντίπαλο» του, την Νέα Δημοκρατία.

Πλέον, μπορεί να επιβιώνει πολιτικά μέσα από τα μονοψήφια ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, παραμένει όμως ζωντανό στην νοσταλγική διάθεση του κόσμου, η οποία εκφράζεται στα social media.

«Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο»

Η σελίδα το «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο» δίνει «πράσινη» ζωή στο Facebook, είτε με memes, είτε με παρεμβάσεις, όπως την έκδοση βιβλίου και την σύντομη λειτουργία καφετέριας με θέμα το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους χρήστες της πλατφόρμας, αλλά έχει ξεπεράσει σε like την σελίδα του ΚΙΝΑΛ, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να στείλουν επιστολή στην Φώφη Γεννηματά:.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι «στις 11 του Γενάρη, ώρα 01:32 τη νύχτα, η σελίδα μας ξεπέρασε σε likes (λαϊκή αποδοχή) τη σελίδα του “επίσημου” ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στην ηγεσία του Κινήματος» και ζητούν «έναρξη των διαδικασιών για την επιστροφή του Κινήματός μας στις αγνές αξίες που το οδήγησαν στην καταξίωση, με την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των Μεγάλων Παλαιών συντρόφων που δόξασαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά την προαναφερθείσα χρονική περίοδο, στα τεκταινόμενα του κόμματος».https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpaliopasok%2Fposts%2F2242477565819058&show_text=true&width=750&height=580

«Θυμάμαι επί ΠΑΣΟΚ…»

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει ζωντανό στα social media και η «πράσινη» νοσταλγική διάθεση αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης.

Memes που συγκρίνουν τις τωρινές καταστάσεις με τις μέρες του Ανδρέα Παπανδρέου και αποφθέγματα με «πράσινο» σκεπτικό έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

1 PASOK social media 3h Septembriou
2 PASOK social media 3h Septembriou

Το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε» του Μάνου Λοίζου κυκλοφορεί σε αρκετές παραλλαγές, ενώ μερικοί φανατικοί έχουν δημιουργήσει remix με τις θρυλικές ατάκες του Ανδρέα Παπανδρέου «Τσοβόλα δώστα όλα» και «κ. Μητσοτάκη, να σας πω κάτι;».

Νοσταλγοί και στο ΚΙΝΑΛ…

Το ΚΙΝΑΛ πριν λίγους μήνες κέρδισε τον κόσμο στα social media, όμως προκάλεσε οργή στα μέλη του.

Με αφορμή την φωτογραφία του Μπέρνι Σάντερς, από την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που έγινε viral, δημιούργησε ένα meme για την 3η Σεπτεμβρίου.

Έτσι, στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ανέβασαν μία φωτογραφία από τις 3/9/1974 και τοποθέτησαν τον Αμερικανό πολιτικό ανάμεσα στα ιδρυτικά πρόσωπα του κόμματος και δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ορισμένοι χαρακτήρισαν ντροπιαστικό το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ άλλοι θεώρησαν πως πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση που βρίσκει ανταπόκριση.https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpasok.gr%2Fposts%2F10157581619741283&show_text=true&width=750&height=580

πηγη