“Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής”»

Μίκης Θεοδωράκης

Επιστολή του μεγάλου συνθέτη πριν από ένα χρόνο προς τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ 

Το στίγμα των τελευταίων επιθυμιών του είχε δώσει ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: “Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής”» αναφέρει το ΚΚΕ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι με την επιστολή του ο Μ. Θεοδωράκης ζητούσε από τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ «να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: “να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη”».

πηγη