Τουρκικό σενάριο για προσάρτηση των κατεχομένων αποκαλύπτει ο Ακιντζί

Τουρκικό σενάριο για προσάρτηση των κατεχομένων αποκαλύπτει ο Ακιντζί, Κώστας Βενιζέλος


Τρίτον, υποστηρίζει πως η Τουρκία λειτουργεί αποτρεπτικά για την επίτευξη μιας συμφωνίας στο Κυπριακό. Συνδέει δε αυτή την στάση της Άγκυρας με την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του κατοχικού καθεστώτος. Καθορίζει δε τούτο χρονικά με τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στο Βερολίνο, το Νοέμβριο του 2019. Τέταρτον, επιβεβαιώνει το προφανές. Ότι, δηλαδή, η Τουρκία ελέγχει πλήρως τα κατεχόμενα και επιβάλλει τις αποφάσεις της διά πυρός και σιδήρου. Αναφέρθηκε και στο ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Τα όσα ανέφερε ο Ακιντζί επιβεβαιώνουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις στην Κύπρο. Τα όσα είπε θα πρέπει να τεθούν ενώπιον του λεγόμενου διεθνούς παράγοντα. Όχι τόσο για να υπάρξει καταγγελία της κατοχικής δύναμης. Αυτό δεν επηρεάζει ποσώς την Άγκυρα. Εκείνο που προέχει είναι να αποτραπούν οι τουρκικοί επεκτατικοί σχεδιασμοί, που όπως περιγράφονται από τον τέως κατοχικό ηγέτη είναι η προσάρτηση της Κύπρου. Αυτό, στο τέλος, έχει σημασία.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
  • Η συνεχεια του αρθρου εδω