Βουλγαρία: Επείγουσα αναγκαιότητα ο σχηματισμός κυβέρνησης για τον Radev

By Bulgarian Newsroom / Published on: August 17, 2021

Βουλγαρία: Επείγουσα αναγκαιότητα ο σχηματισμός κυβέρνησης για τον Radev

«Η πολιτική κατάσταση κλιμακώνεται, οι κρίσεις το ίδιο. Αυτό κάνει ακόμα πιο επείγουσα την αναγκαιότητα δημιουργίας τακτικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Rumen Radev στην έναρξη του δεύτερου κύκλου διαβουλεύσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες. Η πρώτη συνάντηση έγινε με τους εκπροσώπους του κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός» – ΥΤΛ, οι οποίοι, αν και νικητές των κοινοβουλευτικών εκλογών, δεν κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

«Προσπαθήσαμε αλλά μας εγκατέλειψαν στη μέση των συνομιλιών. Όμως, υπάρχουν άλλα πέντε κόμματα στην Εθνοσυνέλευση και, πλέον, η ευθύνη ανήκει σ’ αυτά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΤΛ, Toshko Yordanov.

Χθες το βράδυ ο αρχηγός του κόμματος ΥΤΛ Slavi Trivonov, έγραψε στο Facebook ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει, ως προσωρινή, την υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω της μεταναστευτικής κρίσης.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες διαβουλεύσεις με την ΚΟ του GERB – όταν μας παραδώσετε την εντολή, θα την επιστρέψουμε εντός της ίδιας ημέρας», δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟ του GERB, Desislava Atanasova, στην αρχή των δεύτερων διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο Rumen Radev. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος απάντησε ότι αυτό ήταν μια ανακούφιση για αυτόν.

Στην έναρξη των συνομιλιών, οι οποίες στοχεύουν στην εξάντληση όλων των δυνατοτήτων για τον σχηματισμό κανονικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της 46ης Εθνοσυνέλευσης, ο Radev και η Atanasova αντάλλαξαν αιχμηρές ατάκες./ibna