Αυξήθηκε περαιτέρω ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες στην Τουρκία

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα τη βόρεια Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), 40 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται έπειτα από τις πλημμύρες αυτές που σημειώθηκαν μετά τις ισχυρές βροχές την Τετάρτη σε επαρχίες που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην πόλη Μποζκούρτ, μία από τις πλέον πληγείσες, διασώστες έψαχναν το Σαββατοκύριακο μέσα στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν από τα κύματα, όπου η λάσπη έφθανε μέχρι τη μέση του μηρού, σημείωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σήμερα, εκσκαφείς καθάριζαν σωρούς από δέντρα, πινακίδες σήμανσης και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονταν από τα νερά, με τη βοήθεια στρατιωτών που είχαν εξοπλιστεί με φτυάρια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και χρόνια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, η οποία επλήγη νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τις φονικές πυρκαγιές.

πηγη