Ο Αη Στράτης μόνιμος στόχος της Άγκυρας με υπαιτιότητα της κυβέρνησης

Ο Αη Στράτης μόνιμος στόχος της Άγκυρας με υπαιτιότητα της κυβέρνησης -  Militaire.gr
Της Κύρας Αδάμ

Από το 1975,όταν η Τουρκία άρχισε να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες , μέχρι σήμερα, η Άγκυρα έχει εκδώσει 9.200 ( εννέα χιλιάδες διακόσιες) διεθνείς Αγγελίες  και έχει κάνει 93 διαβήματα προς την Αθήνα για παραβίαση Συνθηκών λόγω ελληνικών ασκήσεων στα νησιά και ΠΟΤΕ λόγω εξοπλισμών των ελληνικών νησιών και τούτο διότι εξοπλισμός νήσων δεν υφίσταται.

Αυτό και μόνον αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του ΥΠΕΞ Δένδια πήγε αδιάβαστη στην Άγκυρα στις 15 Μαΐου 2021 και τούτο διότι όφειλαν να έχουν κατανοήσει ότι η Τουρκία, όταν μιλά για «παραβίαση των Συνθηκών», αναφέρεται αποκλειστικά και μόνον στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ στα νησιά και όχι στους εξοπλισμούς. Επομένως ο ΥΠΕΞ Δένδιας όφειλε να απαντήσει στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα με τις ασκήσεις της δεν παραβιάζει τις Συνθήκες διότι ΔΕΝ υπάρχει άρθρο ή διάταξη σ αυτές που να τις απαγορεύουν. Αντ’ αυτού ο ΥΠΕΞ απάντησε ότι εξοπλίζουμε τα νησιά διότι δεχόμαστε απειλή , κάτι που  ισοδυναμεί νομικά με παραβίαση των Συνθηκών, την στιγμή που δεν υφίστανται ελληνικοί εξοπλισμοί Ο πονηρός Τσαβούσογλου είχε στήσει μια καλοστημένη παγίδα στον Δένδια διότι αναφερόταν και εννοούσε παραβίαση των Συνθηκών ΜΟΝΟ λόγω ασκήσεων, αλλά έξυπνα δεν το εξειδίκευσε/κατονόμασε , με αποτέλεσμα ο Δένδιας να πέσει με πάταγο και κουρνιαχτό μέσα στην τουρκική παγίδα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα να οδηγηθεί σε περιπέτειες λόγω της ελληνικής προχειρότητας που μετατράπηκε σε ζητωκραυγές…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνον δεν έσπευσε να διορθώσει το μεγάλο εθνικό διπλωματικό λάθος της, αλλά εξακολουθεί να επιμένει στην ίδια εφιαλτική για τα εθνικά συμφέροντα φαντασιακή θέση της για ελληνικούς εξοπλισμούς,. Προχωρά μάλιστα σε  πρόχειρες , βεβιασμένες ενέργειες στο Αιγαίο, που όχι μόνον δεν ανακόπτουν την Άγκυρα, αντιθέτως , αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της .

Εξόχως χαρακτηριστικό γεγονός είναι η κίνηση της Ελλάδας με την  έκδοση της διεθνούς αγγελίας Α 2351/21 για εκτέλεση στρατιωτικής άσκησης σε περιοχή που καλύπτει μέρος των δυτικών χωρικών υδάτων της Λήμνου και του Αη Στράτη. Η ελληνική αγγελία εκδόθηκε στις 27 Ιουλίου 10:52/21 και είναι από μόνη της για επικίνδυνα πανηγύρια κορωναϊού, διότι δεν αναφέρει ευκρινώς και σύμφωνα με τις διατάξεις του ICAO τις ακριβείς ημέρες και ώρες εκτέλεσης της άσκησης ( Dates and Times), όπως υποχρεωτικά προβλέπει και απαιτεί ο ICAO. Ωστόσο από τα συνφραζόμενα, διαπιστώνεται ότι η ελληνική άσκηση θα εκτελεστεί…στις 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Στις 28 Ιουλίου 07:35/21 η Τουρκία εξέδωσε την Αγγελία Α 4000/21 (που παραθέτει το Μ.) και ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα (ΟΗΕ ICAO ΙΜΟ ΔΔΧ ΕΕ κλπ.) ότι  «..η Ελλάδα με την εκτέλεση άσκησης στα νησιά BOZBABA (Αη Στράτης) και LIMNI (LEMNOS) παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης 1923 που επιβάλει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών αυτών..»

Η τουρκική Αγγελία είναι πονηρά μελετημένη διότι είναι γενική και δεν αναγράφει ποιο άρθρο της Συνθήκη της Λωζάννης παραβιάζει η Ελλάδα με την εκτέλεση ασκήσεων στα νησιά. Και τούτο διότι ΔΕΝ υπάρχει άρθρο ή παράγραφος ή σημείωση στη Συνθήκη, που να απαγορεύει στην Ελλάδα την εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων στα νησιά Αιγαίου- Αν Μεσογείου.

Όπως φαίνεται στο χάρτη του Militaire.gr, η Λήμνος, με κόκκινο κύκλο, περιλαμβάνεται στη Συνθήκη της Λωζάννης. Ωστόσο ο Αη Στράτης , με μπλε κύκλο, ΔΕΝ περιλαμβάνεται. Η Άγκυρα θέτει παραπλανητικά και τον Αη Στράτη στη Συνθήκη, διότι κείται ακριβώς στον 25ο μεσημβρινό ( μέση του Αιγαίου), που διεκδικεί η Άγκυρα επιχειρησιακά και επειδή γνωρίζει εκ προοιμίου ότι η Αθήνα δεν θα αντιδράσει διεθνώς σε βάρος της Τουρκίας για ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ της Συνθήκης της Λωζάννης.

πηγη