Δεύτερο BERIEV ζητάει η Ελλάδα!

Αποκλειστικό: Δεύτερο BERIEV ζητάει η Ελλάδα!

Από χτες υπάρχει διπλωματικός πυρετός για να βρεθεί και δεύτερο BERIEV για να πέσει στην «μάχη» για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς C, γεγονός που έχει βγάλει εκτός τα Καναντέρ!

Αθήνα καλεί Μόσχα ζητώντας και δεύτερο BERIEV! Ήδη από χτες υπάρχει διπλωματικός πυρετός για να βρεθεί και δεύτερο BERIEV για να πέσει στη «μάχη» για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα κάτω από αντίξοες συνθήκες όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που έχει βγάλει εκτός τα Καναντέρ!

Το μόνο αεροπλάνο που μπορούσε να επιχειρεί τις τελευταίες μέρες ήταν το Ρωσικό Θηρίο το οποίο στην φωτιά της Βαρυμπόμπης στην κυριολεξία απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας.

Χτες το απόγευμα, το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από εισήγηση του Νίκου Χαρδαλιάζήτησε επισήμως και δεύτερο BERIEV από την Μόσχα. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Δένδιας υπέβαλε ανάλογο αίτημα στον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον σύνδεσμο της στο Κρεμλίνο.

Η Μόσχα υποσχέθηκε στην Αθήνα ότι εξετάζει θετικά το αίτημα παρ’ ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα BERIEV, καθότι και η Ρωσία αντιμετωπίζει ανάλογες φωτιές στην Σιβηρία. Το πρόβλημα των πυρκαγιών είναι ιδιαιτέρως οξυμένο σε όλο τον πλανήτη, γεγονός που έκανε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να διατάξει την άμεση παραγωγή 10 επιπλέον BERIEV.

Πάντως το ελληνικό ενδιαφέρον για την απόκτηση BERIEV «αναζωπυρώνεται» παρ’ ότι υπάρχει λυσσαλέα αντίδραση από το κατεστημένο κυρίως του πυροσβεστικού Σώματος καθ´ ότι η έλευση του BERIEV ειδικά φέτος έγινε μέσω διακρατικής συμφωνίας και όχι μέσω μεσαζόντων.

Σήμερα το ενοικιαζόμενο BERIEV δεν θα πετάξει καθώς γίνεται η προγραμματισμένη συντήρηση μετά από 100 ώρες πτήσης οι όποιες έγιναν εδώ στην Ελλάδα μέσα σε 35 ημέρες! Το BERIEV θα είναι έτοιμο αύριο το πρωί (Παρασκευή) για να μπει και πάλι στην μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών!

πηγη