Αντίποινα Ισραήλ μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός προσθέτοντας ότι απάντησε με πυρά πυροβολικού κατά του λιβανικού εδάφους. Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες, ενώ οι ισραηλινές υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν θύματα.

Νωρίτερα ήχησαν σειρήνες συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ για πιθανή επίθεση σε κοινότητες που βρίσκονται κοντά στην μεθόριο με τον Λίβανο, ανάμεσά τους και η Κιριάτ Σμόνα, στην οποία μένουν 20.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον στρατό, δύο ρουκέτες έπεσαν εντός του εδάφους της χώρας. Το Channel 12 μετέδωσε ότι μία ρουκέτα εξερράγη σε ανοιχτό χώρο και μία άλλη αναχαιτίστηκε από το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ.

Αρκετοί μάρτυρες στην παραμεθόρια περιοχή είπαν ότι δύο ρουκέτες έπεσαν σε ισραηλινό οικισμό στα σύνορα, πριν ακολουθήσουν πολλαπλές βολές, που εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ

Η περιοχή των λιβανοϊσραηλινής μεθορίου είναι ήρεμη μετά τον πόλεμο του 2006 κατά των δυνάμεων της Χεζμπολάχ που έχουν βάσεις στον νότιο Λίβανο. 

Όμως, τους τελευταίους μήνες παλαιστινιακές οργανώσεις με έδρα το Λίβανο έχουν εκτοξεύσει σποραδικά ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους από την ζώνη, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά με πυρά πυροβολικού.

πηγη