Κολλημένος με τη Θράκη ο Τσαβούσογλου

Κολλημένος με τη Θράκη ο Τσαβούσογλου

Μπορεί οι σφαλιάρες στον Ερντογάν να πέφτουν βροχή για τις τουρκικές παραβιάσεις στην Κύπρο, το υπουργείο του Τσαβούσογλου, ωστόσο, επιμένει να ανοίγει συνεχώς ανύπαρκτα ζητήματα με την Ελλάδα. Σήμερα προχώρησε σε μια νέα πρόκληση για την Θράκη, παραποιώντας στοιχεία σχετικά με τα σχολεία της μειονότητας, την οποία, επίσης κατά παράβαση, συνεχίζει να αποκαλεί τουρκική.

Με αφορμή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας δώδεκα σχολείων της μουσουλμανικής μειονότητας, λόγω έλλειψης μαθητών, το τουρκικό υπουργείο κάνει λόγο για συστηματική πολιτική διακρίσεων από την Ελλάδα. Παραλλήλως κατηγορεί την Αθήνα για πολιτικές «καταπίεσης» στη Δυτική Θράκη στον τομέα της εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι κλείνει τα Δημοτικά, αγνοεί τις ανάγκες για το άνοιγμα νέου μειονοτικού δευτεροβάθμιου σχολείου και παραβιάζει τα δικαιώματα εκπαίδευσης των παιδιών που ανήκουν σε μειονότητες.

Είναι μάλιστα τόσο το θράσος που καλεί την Ελλάδα «να βάλει τέλος στην πολιτική της που εισάγει διακρίσεις» και την διεθνή κοινότητα να σταματήσει να είναι «θεατής στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης». Οι τουρκικές μομφές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο τις απέρριψε, αποδεικνύοντας με αριθμούς ότι η Τουρκία «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με αβάσιμες κατηγορίες και ψευδείς ειδήσεις».

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου

Η συνεχεια του αρθρου εδω