Πότε έρχεται η κορύφωση του ακραίου καύσωνα και πότε το τέλος

Πότε έρχεται η κορύφωση του ακραίου καύσωνα και πότε το τέλος

Σε συνθήκες καύσωνα ζει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, όμως ακόμη δεν έφτασε η κορύφωση. Όλες οι εκτιμήσεις. Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Καλλιάνος, Κλέαρχος Μαρουσάκης βλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας. Πότε φτάνει το τέλος του καύσωνα και πώς θα φτάσουμε στον Δεκπαενταύγουστο.

Ο ακραίος καύσωνας που σαρώνει την Ελλάδα είναι σε εξέλιξη, ενώ δεν είδαμε ακόμη την κορύφωσή του. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν κορύφωση τη Δευτέρα και την Τρίτη, διάρκεια του καύσωνα μέχρι την Παρασκευή και μετά μια μικρή αποκλιμάκωση των ακραίων θερμοκρασιών.

Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Καλλιάνος, Κλέαρχος Μαρουσάκης βλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας, όπως και η ΕΜΥ. Οι ειδικοί μιλούν για «ιστορικό καύσωνα» που θυμίζει εκείνον του 1987, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι ο καύσωνας δεν τελείωσε και οι ανάσες δροσιάς αργούν ακόμη. Τη Δευτέρα πάντως μπορεί να μην είναι αργία, όμως αρκετοί μπορούν να μην πάνε στη δουλειά τους, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που προκλήθηκαν από την πίεση της αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα οι μετεωρολόγοι επιχειρούν να δουν τι θα ακολουθήσει μετά τον καύσωνα και τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει μια εκτίμηση για νέα ακραία φαινόμενα.

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε χθες ότι 113 από τους 432 μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν το μεσημέρι θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου!

Παράλληλα, στον πίνακα που ανεβάζει στο facebook με την εκτίμηση του καύσωνα, δείχνει προς αποκλιμάκωση από το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ δείχνει κορύφωση Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

πηγη