Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών για το 2019

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών για το 2019

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα «πόθεν έσχες», που υπέβαλαν 1.114 πολιτικά πρόσωπα το 2020 κι αφορούν τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση του 2019.

Η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων», βάση του νόμου 3213/2003.

Οι δηλώσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων ανά την Ελλάδα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής με το ενδιαφέρον να εστιάζεται, όπως είναι αναμενόμενο, σε αυτές των έξι αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ακολουθούν τα «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά, του Δημήτρη Κουτσούμπα, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κυριάκου Βελόπουλου.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο μεταξύ η Ν.Δ. δεν έχει απαντήσει ακόμα επί της ουσίας για την υπεράκτια εταιρεία, διαχειρίστρια της οποίας φέρεται να είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και η οποία δεν δηλώθηκε σε «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού.

Αντίθετα, επιχειρήθηκε μια θρασύτατη επιχείρηση συγκάλυψης, καθώς το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε στη λίστα με τις υποθέσεις βουλευτών που όδευαν προς αρχειοθέτηση λόγω ελλιπών στοιχείων προκαλώντας σφοδρές επικρίσεις. 

Eγινε… «εκ παραδρομής», η επίσημη απάντηση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, η οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αλέξης Τσίπρας

Φώφη Γεννηματά

Δημήτρης Κουτσούμπας

Γιάνης Βαρουφάκης

Κυριάκος Βελόπουλος

πηγη