Νέα ψέματα και μεθοδεύσεις για το πρωθυπουργικό Πόθεν Έσχες

Νέα ψέματα και μεθοδεύσεις για το πρωθυπουργικό Πόθεν Έσχες

Τουλάχιστον ύποπτη αποδεικνύεται η χθεσινοβραδινή αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, με πρόσχημα την έλλειψη κατάλληλης αίθουσας. Στη συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταστήσει σαφές ότι θα θέσει το ζήτημα με το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Μετά τις αντιδράσεις ορίστηκε τελικά συνεδρίαση της επιτροπής για σήμερα αλλά όπως αποκάλυψε το Documento, στην ημερήσια διάταξη περιλήφθηκε η έγκριση της αρχειοθέτησης τριών λιστών με αιρετούς που κρίθηκαν ελεγχόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός. 

Από την πλευρά της η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του Documento, αλλά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και έκανε λόγο για «εκ παραδρομής» συμπερίληψη του ονόματος του Κυρ. Μητσοτάκη στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρείς (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση τής 23.6.2021».

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο. Χθες, προσπάθησαν να αναβάλουν επ’ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαφάνειας, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, μετά την κατακραυγή όρισαν άρον – άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν.   Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε «εκ παραδρομής » στη λίστα!» σχολίασε δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση: «Στη σημερινή συνεδρίαση ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ζήτησε επίσημα τον επανέλεγχο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη. Τελικά η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα». 

«Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στο «Kontra Channel», επισήμανε ότι «έχουν έρθει στη δημοσιότητα μια σειρά από έγγραφα, πολύ σοβαρά ντοκουμέντα, τα οποία θέτουν πραγματικά σε αμφισβήτηση την ακρίβεια και την ειλικρίνεια των δηλώσεων πόθεν έσχες που έχει υποβάλλει ο κ. Μητσοτάκης» και ο πρωθυπουργός «αντί να απαντήσει σε αυτά τα πολύ σοβαρά ερωτήματα που έχουν τεθεί από τη δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων από την εφημερίδα Documento, καταφεύγει σε μια σειρά από λεονταρισμούς».

Επισήμανε δε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν κάνουμε λασπολογία, ούτε σκανδαλολογία, αλλά πραγματικά όταν για θέματα με τα οποία έχουν να κάνουν με την εφαρμογή, την πιστή εφαρμογή των νόμων και τα οποία σχετίζονται με τη διαφάνεια, με την έντιμη διαχείριση των οικονομικών των πολιτικών, έχουμε υποχρέωση να θέτουμε αυτά τα ερωτήματα».

Όπως είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο πρωθυπουργός «έχει υποχρέωση να απαντήσει» αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. «Και αυτό επιβαρύνει πολύ περισσότερο τη θέση του και επαναλαμβάνω, αν νομίζει ότι εκμεταλλευόμενος αυτά τα προσωρινά, ας το πω έτσι, δεδομένα γύρω από αυτή την υπόθεση, θα μείνει ήσυχος, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί; Γιατί όλοι έχουμε μάτια και διαβάζουμε και από τα έγγραφα που έχουν δημοσιοποιηθεί πραγματικά έχουν γεννηθεί πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα και έχουν τεθεί σε πολύ σοβαρή αμφισβήτηση οι δηλώσεις πόθεν έσχες που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης».

πηγη