Το επίμαχο πόθεν έσχες, ο κομματικός καυγάς και η θεσμική ξευτίλα

Το επίμαχο πόθεν έσχες, ο κομματικός καυγάς και η θεσμική ξευτίλα, Κόμπρα

O πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο σίγουρος τρόπος για να μετατραπεί ένα υπαρκτό ζήτημα σε αντικείμενο κλασικού και αδιέξοδου κομματικού καυγά. Οι αλληλοκατηγορίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να συσκοτίζουν την υπόθεση και να πολώνουν τους πολίτες όχι επί του συγκεκριμένου, αλλά με βάση την κομματική τοποθέτηση.

Αυτό θα το καταλάβαινα εάν επρόκειτο για μία ιδεολογική-πολιτική αντιπαράθεση. Ο καθένας θα έλεγε τα δικά του και επειδή ούτε σοβαρή αντιπαράθεση μπορούν να κάνουν τα πολιτικά μας κόμματα, στο τέλος θα κατέληγαν το ένα να πυροβολεί με χαρακτηρισμούς το άλλο. Μπορεί η όλη φάση να είναι αντιαισθητική για όσου πολίτες σέβονται τον εαυτό τους, αλλά άντε να το καταπιούμε.

Αυτό, όμως, που δεν καταπίνεται είναι αυτό που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας το τελευταίο διάστημα. Η εφημερίδα Documento δημοσίευσε κάποια στοιχεία για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Πατώντας σ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τον πιέζει. Από την πλευρά του, το Μαξίμου λέει και ξαναλέει πως δεν υφίσταται θέμα, πως το πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί και όλα είναι όπως πρέπει.

η συνεχεια του αρθρου εδω