“Διπλωματικό επεισόδιο” μεταξύ Προεδρίας της Δημοκρατίας και ΥΠΕΞ

"Διπλωματικό επεισόδιο" μεταξύ Προεδρίας της Δημοκρατίας και ΥΠΕΞ

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του υπουργείου Εξωτερικών, προκάλεσε η ανάκληση της παρασημοφόρησης του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου. Η Προεδρία της Δημοκρατίας έκανε διαρροές σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη, κάτι που δεν συνηθίζεται, επιρρίπτοντας την σχετική ευθύνη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Προφανώς ούτε γι’ αυτό υπήρξε συνεννόηση και το υπουργείο απάντησε με δική του διαρροή που διαψεύδει την Προεδρία. Σε κάθε περίπτωση είναι πρωτοφανές και αποκτά ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις με την συνολική ευθύνη για τον χειρισμό της παρεξήγησης να βαραίνει το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν παραβρέθηκε στην δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Επιπλέον το όλο θέμα έρχεται σε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τις κακές σχέσεις του υπουργείου Εξωτερικών με το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την αρχική διαρροή στην στήλη “Μικροπολιτικός” των Νέων, το υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε πρόσωπα για να παρασημοφορηθούν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έτσι έγινε και στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του», δήλωσαν “κύκλοι” της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η συνεχεια του αρθρου εδω