Στη “λοταρία” οι επικουρικές – Στον γεροντόβραχο οι συνταξιούχοι

Στη "λοταρία" οι επικουρικές – Στον γεροντόβραχο οι συνταξιούχοι, Βαγγέλης Σαρακινός

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νέο ασφαλιστικό, το οποίο εισάγει κεφαλαιοποιητικό σύστημα στις επικουρικές συντάξεις. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε άγρια χαράματα από τον Κωστή Χατζηδάκη, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή. Ένα γεγονός που σχολιάζουν ιδιαίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σκοπός των διατάξεων είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας «η διασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης για τους συνταξιούχους και η βιωσιμότητα ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο συντελεί στην ανάπτυξη της οικονομίας». Σε αυτό το τελευταίο φαίνεται μάλιστα ότι κρύβεται και το μυστικό, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση κάνει λόγο για δώρο «στις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές».

Τι θα γίνει με τις επικουρικές συντάξεις

Το νομοσχέδιο προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) εκείνων που θα αναλάβουν για πρώτη φορά ασφαλιστέα εργασία-απασχόληση ή θα αποκτήσουν ασφαλιστέα ιδιότητα από την 1η Ιανουαρίου του 22 και προαιρετικά και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως οι ήδη ασφαλισμένοι στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από 1ης.1.1987.

Η συνεχεια του αρθρου εδω