“Η Κύπρος είναι η αρχή για να ελέγξει η Τουρκία το Αιγαίο”! Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

"Η Κύπρος είναι η αρχή για να ελέγξει η Τουρκία το Αιγαίο ...

Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα συνέβησαν στην Κύπρο με τις ανακοινώσεις Ερντογάν. Μιλώντας στο Militaire, ο κ.Γιαλλουρίδης λέει ότι “η επίσκεψη Ερντογάν κλείνει το κεφάλαιο των προσδοκιών ότι μπορούν να υπάρξουν  τουρκικές υποχωρήσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Ελληνική πλευρά  έναν συμβιβασμό,  που καλλιεργείται εδώ και χρόνια”.

Μιλά για ψευδαισθήσεις τις οποίες πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψουμε. “Ο Ερντογάν φροντίζει να μας υπενθυμίζει ότι η Τουρκία διεκδικεί τον έλεγχο της Κύπρου, αυτό το λένε από δεκαετία του ’50, μάλιστα είχε πει ο τότε Υπουργός Εξωτερικών ,  ότι “η Κύπρος είναι ένα μαχαίρι στην πλάτη μας, το οποίο πρέπει να το απομακρύνουμε διότι κινδυνεύουμε”. Επομένως μην έχουμε καμία αμφιβολία η Τουρκία διεκδικεί την Κύπρο,  στην καλύτερη περίπτωση για να την “φινλανδοποιήσει” και στη χειρότερη να την κατακτήσει και να την εποικίσει…”

Ο κ.Γιαλλουρίδης επισημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο αφανισμού και τουρκοποίησης της Κύπρου μέσω της οποίας η Τουρκία θέλει να ελέγξει το Αιγαίο.Το Αιγαίο το οποίο διεκδικεί η Τουρκία να το μοιράσει στη μέση ,δηλαδή ουσιαστικά να πνίξει τον πνεύμονα της Ελλάδας…Γι΄ αυτό η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει την Τουρκία στην Κύπρο, για να μπορέσει να είναι σε θέση να προφυλάξει τα ελληνικά συμφέροντα όπως αυτά αναδεικνύονται στο Αιγαίο”.

πηγη