Αγωνία για εννέα πρόσφυγες στα νότια της Κρήτης

Αγωνία για εννέα πρόσφυγες στα νότια της Κρήτης

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η επιχείρηση διάσωσης προσφύγων – μεταναστών στα νοτιοανατολικά της Κρήτης όταν το ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, εξέπεμψε σήμα κινδύνου καθώς άρχισε να βυθίζεται.

Συνολικά 45 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος, ενώ μέχρι τις 10 χθες το βράδυ είχαν περισυλλεγεί 36 σώοι και αγνοούνταν 9.

Στην επιχείρηση συμμετείχε ελικόπτερο Super Puma, καθώς και πέντε παραπλέοντα σκάφη, ενώ στο σημείο έσπευσαν ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Πρώτο δίπλα στο ιστιοφόρο έφτασε παραπλέον πλοίο, ο πλοίαρχος του οποίου ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης πως ξεκίνησε τη διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση 60 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, σε περιοχή που εντοπίζεται στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και νότια της Καρπάθου. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι άνω των 7 Μποφόρ που δυσχέραιναν την επιχείρηση διάσωσης. Ως πιθανότερο λιμάνι αποβίβασης των μεταναστών μέχρι αργά χθες το βράδυ προκρινόταν η Ιεράπετρα.

* Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες 31 από τους διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στην Ιεράπετρα ενώ 5 ή 6 μεταφέρθηκαν στην Κάρπαθο. 

πηγη