Έσπευσαν πολιτικοί να πάρουν λίγο από το φως του Αντετοκούνμπο…

Έσπευσαν πολιτικοί να πάρουν λίγο από το φως του Αντετοκούνμπο... Κόμπρα

Όταν ένας αθλητής κατακτά την κορυφή ξεφυτρώνουν σαν μαϊντανοί οι πολιτικοί για να κλέψουν λίγο από τη δόξα του, να διαφημιστούν, να δείξουν ότι τον στηρίζουν, στα λόγια βέβαια. Γιατί αν ένα ατύχημα τον θέσει εκτός, μετά από λίγο οι ίδιοι που έτρεχαν να συνδέσουν την εικόνα τους μαζί του, θα τον ξεχάσουν. Η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι καρμπόν από αντίστοιχες του παρελθόντος.

Ο Γιάννης οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ και στην Ελλάδα έγινε χαμός. Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί και από πίσω τους υπουργοί και βουλευτές έσπευσαν με δηλώσεις τους να τον αποθεώσουν και έτσι να μπουν κι αυτοί στο κάδρο ενός success story. Όχι, θα έχαναν την ευκαιρία!

Η περίπτωση Αντετοκούνμπο, βέβαια, έχει και τις δυσκολίες της. Είναι παιδί Νιγηριανών μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα, πέρασε όσα περνάνε οι μετανάστες, έγινε στόχος ρατσιστικών επιθέσεων, αλλά και βρήκε ανέλπιστη υποστήριξη. Αυτή είναι η Ελλάδα, έχει και τα δυο πρόσωπα. Γι’ αυτό και ο Γιάννης τη θεωρεί πατρίδα του. Όχι όταν την είχε ανάγκη, αλλά τώρα που δεν την έχει.

Η συνεχεια του αρθρου εδω