Σκληρή απάντηση Τσακαλώτου σε Κεραμέως

Σκληρή απάντηση Τσακαλώτου σε Κεραμέως

Τα πυρά του πολιτικού κόσμου (και όχι μόνο) συγκεντρώνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Η αρμόδια υπουργός υπερασπίστηκε το σχέδιο νόμου χωρίς να καταφέρει να κοπάσουν οι αντιδράσεις. Με θολά επιχειρήματα και κυρίως επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ η Νίκη Κεραμέως απάντησε στη σφοδρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα σε μια ημέρα γεμάτη ένταση στη Βουλή.

Η απάντηση της κυβερνητικής αξιωματούχου σχολιάστηκε με ιδιαίτερο σκληρό τρόπο από το βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ευκλείδη Τσακαλώτου, που ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως πολιτικός δήλωσε πως ντρέπεται για το επίπεδο των απαντήσεων της κ. Κεραμέως στον Αλ. Τσίπρα.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μετά από αυτή την απάντηση η δημόσια παιδεία δεν είναι ασφαλής στα χέρια μιας τέτοιας υπουργού. Κανονικά θα έπρεπε να έχετε φύγει. Αλλά το πρώτο που έπρεπε να κάνετε είναι να απαντήσετε τουλάχιστον σε κάποια επιχειρήματα. Αντί αυτού σαν φοιτήτρια του 1,5 ή του 2,5 απαντήσατε σαν πολιτικάντης χωρίς καν να απαντήσετε στα ερωτήματα. Πόσοι φοιτητές ήταν με το 1,5 και το 2,5 που μπήκαν πέρυσι στο πανεπιστήμιο; Δεν μας είπατε» ανέφερε αρχικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών που κατηγορεί την υπουργός πως απαξιώνει το δημόσιο πανεπιστήμιο, για να το συρρικνώσει.

«Πραγματικά ντρέπομαι για σας. Το λέω ξανά. Είστε η χειρότερη υπουργός παιδείας στα 200 χρόνια του ελληνισμού. Είστε η μόνη υπουργός παιδείας που ξέρω, και υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι που δεν ήταν και τέλειοι, να μην πω ονόματα, που αδιαφορείτε για τον κορμό και των μαθητών και των φοιτητών. Όσο πιο γρήγορα φύγετε από αυτή τη θέση, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα» καταλήγει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

πηγη