Χιλιάδες αιτήσεις για 1.600 θέσεις ΕΠΟΠ, καταγγελίες για αδιαφάνεια και όσα δεν λένε στους υποψήφιους

Χιλιάδες νέα παιδιά κατέθεσαν τα χαρτιά τους για τις 1.600 προσλήψεις ΕΠΟΠ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το Στρατό Ξηράς έχουν κατατεθεί 19.000 αιτήσεις για 1.000 θέσεις! Εξίσου μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για το ΠΝ και την ΠΑ.
Προφανώς πάρα πολλοί απ΄ αυτούς τους νέους ανθρώπους θα είχαν στις επιλογές τους την επαγγελματική σταδιοδρομία. Κάποιοι θα είχαν και αυτή. Είναι όμως βέβαιο ότι πολλά νέα παιδιά πήραν την απόφαση να δοκιμάσουν την τύχη τους οδηγημένα από την απόγνωση που η ζωή έχει προκαλέσει. Τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είναι στα ύψη και δεν υπάρχει πουθενά ελπίδα και προοπτική. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο σταθερός μισθός που προσφέρουν είναι μια διέξοδος.

Δεν είναι απαραίτητο ότι κάποιος που εισέρχεται στο στράτευμα με αυτή τη λογική δεν θα προσφέρει. Όμως καλό θα είναι τα νέα παιδιά να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για το τι μπορούν να περιμένουν. Δεν υπάρχει νομίζουμε πιο ακριβής περιγραφή απ΄ αυτή που κάνει ένας εν ενεργεία ΕΠΟΠ, στο μήνυμα που μας έστειλε, με αφορμή το όργιο αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που καταγγέλεται στην επιλογή των νέων ΕΠΟΠ.

Γράφει:

“Ο θεσμός των ΕΠΟΠ όπως λειτουργεί σήμερα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μια λύση σίγουρης και μόνιμης επαγγελματική αποκατάστασης .Εγώ υπηρετώ σαν ΕΠΟΠ εδώ και … χρόνια και σε …χρόνια η υπηρεσία με αποστρατεύει αυτεπάγγελτα εντός μηνός χωρίς να έχω συμπληρώσει συντάξιμα χρόνια για πλήρη σύνταξη .Η καθαρή σύνταξη μου πλην των επικουρικών με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται στα 650 ευρώ .Είμαι παντρεμένος έχω δάνειο και 2 παιδιά και ρύθμισα τη ζωή μου νομίζοντας ότι θα φύγω με μια πλήρη και αξιοπρεπή σύνταξη .Επίσης ότι οι διαγωνισμοί των ΕΠΟΠ δεν αναφέρουν πουθενά ότι υπάρχει ηλικιακό όριο αποστρατείας δεν είναι και αυτό ένα πρόβλημα ; Εγώ αν διάβαζα πριν μπω ότι στα 50 θα έψαχνα ξανά για δουλειά για να συμπληρώσω τα 40 χρόνια για πλήρη σύνταξη θα έκανα άλλες επιλογές .Ακόμα το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία θεωρεί τους ΕΠΟΠ μισθολογικό κόστος και μας δείχνει την πόρτα της εξόδου και μας προτρέπει να αναζητήσουμε άλλη εργασία στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελεί πρόβλημα”;

Τα χρόνια του ΕΠΟΠ επίτηδες δεν τα αναφέρουμε, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι στο ΥΠΕΘΑ και στο ΥΦΕΘΑ δεν θα ασχοληθούν με την ουσία όσων γράφονται ,αλλά με το …ποιος είναι ο ΕΠΟΠ. Είναι λυπηρό που το αναφέρουμε, αλλά τους έχουμε ικανούς να “έψαχναν” όλη τη “σειρά”….

πηγη