Τα τουρκικά drones της Αλβανίας περικυκλώνουν την Ελλάδα

Τα τουρκικά drones της Αλβανίας περικυκλώνουν την Ελλάδα, Γιώργος Πρωτόπαπας

Τα τουρκικά drones εξελίσσονται σε μέσο ενδυνάμωσης των αμυντικών συμφωνιών που έχει υπογράψει η Άγκυρα με χώρες, που επιδιώκουν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες. Η Αλβανία δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα, αφού ο Έντι Ράμα είναι στενός σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν και μετατρέπει τη χώρα του σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Η έγκριση για την αγορά έγινε μετά το ταξίδι στην Τουρκία του Αλβανού υπουργού Εσωτερικών Μπίλνταρ Κούτσι, ο οποίος με τη συνοδεία στρατιωτικών επισκέφτηκε τη μονάδα παραγωγής των Bayraktar στην Κωνσταντινούπολη. Δημοσίευσε και βίντεο της συνάντησής του με εκπροσώπους της εταιρείας. Τελικά, η Αλβανία θα διαθέσει το ποσό των 8,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των drones.

O κυβερνητικός προϋπολογισμός τροποποιήθηκε στις 22 Ιουνίου για να διαθέσει το χρηματικό ποσό στο υπουργείο Άμυνας για το συγκεκριμένο σκοπό. Επισημαίνεται, ότι η Αλβανία έγινε και η πρώτη χώρα που αγόρασε το 2020,  τουρκικής παραγωγής σύστημα άντι-drone που αναπτύχθηκε από την εταιρεία National War Technologies Defense Systems Inc. Τα ραντάρ του συστήματος έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν και να αποτρέψουν στόχο από 5.000 μέτρα.

Η συνεχεια του αρθρου εδω