ΠτΔ: Η απελευθέρωση των Σερρών μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει

*»Persona non grata»η «persona graduata»;

 του απεσταλμένου μας Νίκου Ρούμπου

«Η απελευθέρωση των Σερρών, αυτή η εκδήλωση κορυφαίου πατριωτισμού μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τιμά με την παρουσία της την επέτειο συμπλήρωσης 108 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών.

«Με συγκίνηση και περηφάνια γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών στη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στην πλατεία Ελευθερίας, και πρόσθεσε: «Μία απελευθέρωση που σημαδεύτηκε από σφαγές, λεηλασίες και πυρπόληση της πόλης από τους απερχόμενους Βουλγάρους. Όμως, οι Σερραίοι, επιδεικνύοντας ακατάβλητο εθνικό φρόνημα, είχαν το σθένος να αναφωνούν, καθώς η 7η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού εισερχόταν στην πόλη, «ας καήκαμε, ζήτω το Έθνος». Αυτή η εκδήλωση κορυφαίου πατριωτισμού μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει. Η ζωντανή και ακμαία πόλη των Σερρών συνεχίζει και σήμερα την παράδοση των προγόνων της, δικαιώνοντας τους αγώνες αιώνων».

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Μαρτύρων, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.

Εκεί την υποδέχθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χστζηβασιλείου, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Παραβρέθηκαν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή και οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης της ΝΔ, Λευτέρης Αβραμάκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Κώστας Μπούμπας από την Ελληνική Λύση.

Για το ιστορικό της απελευθέρωσης των Σερρών μίλησαν ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης.

Μετά τη δοξολογία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περπάτησε μέχρι τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά για την κατάθεση στεφάνου, συνοδευόμενη απο τον κ. Καραμανλή και την κ. Αραμπατζή.

Το ίδιο έκανε και μετά την κατάθεση στεφάνου, περνώντας μέσα από την πλατεία Ελευθερίας, όπου αρκετοί από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί τη χειροκρότησαν.

Ακολούθησε δεξίωση για την επέτειο στο δημαρχείο.

Συνάντηση της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου με τον αντιπεριφερειάρχη – Επίσκεψη στη Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος

Το Διοικητήριο Σερρών επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Κατευθυνόμενη προς το Διοικητήριο, η κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε στον πεζόδρομο και ξεναγήθηκε στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Περγαντή, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στις εγκαταστάσεις της Μικροζυθοποιίας Σερρών και Βορείου Ελλάδος (Siris MikroBrewery Ε.Ε), όπου την υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης Γιάννης Μαρμαρέλλης, την ξενάγησε και την ενημέρωσε για τις μπίρες που παράγονται.

Την κ. Σακελλαροπούλου συνόδευαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου και ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

*Το σχολιο δικο μας

πηγη