Βαρουφάκης: Η προπληρωμένη κάρτα για τους νέους ως κίνητρο εμβολιασμού, να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων

Την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την παροχή των 150 ευρώ, σε προπληρωμένη κάρτα, προς τους νέους ηλικίας 18-25 ετών, ως κίνητρο εμβολιασμού και προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα, χαιρέτισε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο άσκησε κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά από ενάμιση χρόνο (από την αρχή της πανδημίας), δίνει τις ψηφιακές πλαστικές χρεωστικές κάρτες στους νέους, έστω και για πολιτιστικά δρώμενα, είναι κάτι το οποίο βεβαίως το χαιρετίζουμε. Αλλά είναι πάρα πολύ λίγο, είναι πάρα πολύ αργά, το κάνει για να συγκαλύψει το γεγονός ότι δεν δημιούργησε το δίκτυο των μαζικών τεστ, το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού. Έχει πάει πάρα πολύ πίσω στο θέμα του εμβολιασμού και αναγκάζεται με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν». είπε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το εργαλείο, η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, να χρησιμοποιείται για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων, όχι μόνο των νέων, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει να εμβολιαστούν, όταν ο ίδιος δεν έχει στήσει το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού που θα έπρεπε να είχε στήσει».

Ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι το κόμμα του ζητούσε τη χρήση του εργαλείου αυτού από την αρχή της πανδημίας για όλους τους ευάλωτους, όπως και το ότι το 2015 είχε χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση τετρακοσίων χιλιάδων ευάλωτων οικογενειών, πληγέντων από την οικονομική κρίση, για την προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη με μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Διανομέων» στην εστίαση και άκουσε τα αιτήματα τους, ενώ σε δηλώσεις του έβαλλε κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά, λέγοντας ότι «στόχος είναι η σχεδόν φεουδαρχική εκμετάλλευση των ανθρώπων αυτού του χώρου» και ότι «μέσα από ένα επικάλυμμα δήθεν προστασίας, επισημοποιεί τις βάναυσες συνθήκες εργασίας».

«Πότε μια χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, να σταθεί στα πόδια της, μέσα από τη συντριβή της εργασίας», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

πηγη